TENNIS-MIAMI/WOMEN

Fotó: Eurosport

Régen, amikor a lemezek még feketék voltak és nagyok, akkorák, hogy már a nejlonzacskóra pillantva tudta mindenki, hogy lemezt vettél, a kérdés csak az volt, hogy milyet; régen mikor Hobonak még Blúzbend volt a keresztneve, vagy pontosabban, amikor még nem csak keresztneve volt, akkor simán el tudtam volna képzelni, hogy Deák Bill beleüvölti a mikrofonba: A visszatérések asszonya.
Jeahhhh.
Tokyo 2020
Nagy csatában svájci aranyérem teniszben
18 PERCE
Nem tudok viszont Kim Clijstersre asszonyként tekinteni. Bármennyire is ildomos volna, hiszen mégiscsak ott ül a férje a lelátón, picit arrébb pedig ott a kislánya is, Jada.
Igaz, nem tudok már rá Mrs. Röfiként se, mint pályafutása elején, ami kétségtelenül pozitívum.
A visszatérések viszont azt hiszem beleköthetetlen. Jó tudom, már jó fél éve ismét aktív, tehát kell egy kis jóindulat ahhoz, hogy a tegnapi győzelmét még a visszatérés szerves részének tekintsük, de nem is ez itt a fontos. Hanem a többesszám.
Az, hogy egyszer ilyet Kimtől itt Miamiban már láttunk. Hiszen 2004-ben IW-ben megsérült a csuklója, műtötték is, aztán amikor egy évvel később visszatért ugyanoda, mindössze második tornáján,  világranglista 133.-ként nyerni tudott. Majd Miamiban is. Jó, a párhuzam nem tökéletes, hiszen idén Indian Wells nem volt meg, de  a hogyan tekintetében simán megállja a helyét.
Akkor az utolsó négy meccsén megvert négy játékost a a világranglista első hat helyezettje közül,  (Myskina, Dementieva, Mauresmo, Sharapova szettveszteség nélkül), most legyőzte Azarenkát, Stosurt, Henint és Venust. Három embert a legjobb tízből, plusz Zsüzsüt, aki csak számszerűleg nem tartozik oda.
Ráadásul Venust olyan mértékben alázta, vagy hogy pontos legyek: Venusszal oly mértékben aláztatta saját magát, amilyet ritkán látunk. Nem tudom, mikor látszott utoljára ennyire, hogy a Williams lányok, de különösen Venus, taktikailag mennyivel képzetlenebbek, mint akár technikailag, akár erőnlétileg, hogy mennyire nem tud semmit kitalálni az alapjátékán túl, hogy a végtelenül stabil és pontos Clijsters ellen képes majd negyven ki nem kényszerített hibát ütni 15 játék alatt.
De még mielőtt félreértenénk egymást, ez elsősorban Kim érdeme.
Hát ennyi.
Tokyo 2020
Svitolina - Rybakina - Női egyes bronzmérkőzés, összefoglaló
2 ÓRÁJA