Dominic Thiem mostanra eljutott oda, hogy bárkivel a világon, bármilyen borításon felveszi a versenyt. A bécsi torna 2019-es győztese azonban tudja, a címvédés korántsem lesz egyszerű feladat a számára. Az idei mezőny ugyanis kifejezetten erős, hisz a világranglista első tíz helyezettje közül hatan rajthoz állnak. 


"Mindig különleges dolog címvédőként elindulni egy versenyen, az idei mezőny azonban teljesen valószerűtlen"
- mondta
Thiem
.
"Amúgy is erős volt, de aztán Novak is bejelentkezett, hogy még extrább legyen. Szerintem így ez lett minden idők legjobb 500-as versenye. Nem mondom, hogy a címvédés lehetetlen küldetés, de majdhogynem az."
Thiem megpróbálja majd felhasználni a tavalyi emlékeit, a tavaly megszerzett pozitív energiákat, hogy az idén is a legjobbját tudja nyújtani. Kilenc évvel ezelőtt mutatkozott be 17 évesen, és tavaly végre ő emelhette magasba a trófeát.
Tokyo 2020
Federer és Wawrinka távollétében is két svájci érem születik teniszben
7 ÓRÁJA
"A US Open után még mindig ezt tartom a legnagyobb sikeremnek. Ez volt az egyik legérzelmesebb győzelmem is. Négy-ötéves korom óta járok ide, először még egy olyan kissrácként, aki nem értette a teniszt, utána pedig olyan nézőként, akit iszonyatosan érdekelt ez a sportág."
Drámai csatában lett Dominic Thiem a US Open új bajnoka | Eurosport
Dominic Thiem egy rendkívül feszült mérkőzésen, végletekig kiélezett csatában, 0-2-ről fordítva verte Alexander Zverevet a US Open döntőjében, ezzel megszerezte pályafutása első Grand Slam-győzelmét. Bénultan a tét súlya alatt Thiem élete negyedik, míg Zverev az első Grand Slam-döntőjét játszotta New Yorkban.
"Aztán egyik évről a másikra hirtelen ott találtam magam a selejtezőben, majd szabadkártyával a főtáblán, utána alanyi jogon a főtáblán, végül pedig már kiemelt lettem. Minden, ami egy tenisz pályafutás során megtörténhet, az megtörtént itt velem Bécsben. 2019-ben jött a tornagyőzelem is, amivel egy gyerekkori álmom vált valóra."
A tavalyi öt mérkőzéséből háromszor is szetthátrányból kellett fordítania. Ő azonban ezt minden alkalommal meg tudta tenni, a döntőben jó barátját, Diego Schwartzmant verte három játszmában.
"Majdnem minden nap eszembe jut a tavalyi torna, emlékszem, minden nap dugig voltak a lelátók, elképesztő hangulat volt. Mivel három döntőszettes meccsem is volt, sokszor eléggé drámai küzdelem folyt a pályán."
Thiem Kei Nishikori ellen kezdett volna, a japán azonban visszalépett, így Vitaliy Sachko lesz az első fordulós ellenfele kedd délután.
"Most már újra jól érzem magam. A US Open és a Roland Garros között nagyon rövid volt az idő, de sikerült elég jól kezelnem. Mindent beleadtam, amit csak tudtam. Párizs után teljesen kész voltam, úgyhogy egy hétig tulajdonképpen nem csináltam semmit. Utána pedig új célokat tűztem ki magam elé, melyek közül az egyik legfontosabb a bécsi torna. Ez a verseny különleges helyet foglal el a szívemben már kisgyerekkorom óta."
Őrületes meccsen búcsúzott Dominic Thiem a Roland Garros negyeddöntőjében | Eurosport
Egészen elképesztő csatát hozott a Dominic Thiem-Diego Schwartzman negyeddöntő a Roland Garroson, a két gladiátor ugyanis több, mint öt órán keresztül gyilkolta egymást. A US Open friss bajnoka volt az, aki elfogyott a végére, így döntő szett 6:2-vel az argentin jutott a legjobb négy közé.
Az osztrák komoly nyomást tett magára azért, hogy végre Grand Slamet nyerjen. Az év elején ugyanis ötszettes drámai csatában alulmaradt Novak Djokoviccsal szemben az Ausztrál Open döntőjében. Ez a nyomás csak fokozódott, miután a világelső már nem volt versenyben. Azzal azonban, hogy már GS-bajnoknak mondhatja magát, felszabadultabban küzdhet újabb célokért. 
"Csodálatos másfél év van mögöttem, ami ugyanakkor egy kőkemény másfél év is volt. Nagyon nagy nyomást helyeztem ugyanis magamra. Mindez nem volt könnyű, de most hihetetlenül boldog vagyok, hogy valóra válthattam karrierem legnagyobb álmát. Így egy kicsit valahogy minden könnyebb lett. Boldogan és izgatottan várok mindent, ami ezután következik."
ATP Tour
Tenisz
Novak Djokovic - Interjú - Tokió 2020
9 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic Zverevvel mérkőzik a döntőbe jutásért és a biztos éremért
10 ÓRÁJA