A spanyol Pablo Carreno Busta és a japán Naomi Osaka is bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.


A 20. kiemelt Carreno Busta 4 óra 9 perces csatában verte a 12. helyen rangsorolt Denis Shapovalovot, és 2017 után a második US Open-elődöntőjére készülhet. Az alulmaradt kanadai játékos nemcsak több pontot nyert (160-153), hanem több ászt (26-5) és több nyerőt (76-33) ütött, több rontott ütést mutatott be (77-42) és többször ment fel a hálóhoz (70-19) is.
A 29 éves Carreno Busta előzőleg a világelső Novak Djokoviccsal találkozott, akit leléptettek, miután dühében elütött egy labdát, amely torkon talált egy vonalbírót. A négy között az ötödik kiemelt német Alexander Zverev vár a spanyolra.
ATP Madrid
Izgalmas döntő, 230km/h-s szervákkal
11 ÓRA
Zverev érett játékkal verte Coricot, életében először elődöntős a US Openen | Eurosport
Alexander Zverev érett, higgadt játékkal, egy küzdelmes mérkőzésen verte Borna Coricot a US Open első férfi negyeddöntőjében. Ezzel a német az idei második Grand Slam-tornán is bejutott a legjobb négy közé. Coric kezdte jobban a mérkőzést, sokkal stabilabb volt, míg Zverev rengeteg hibával játszott és küszködött az adogatásával.
A nőknél Naomi Osaka jóval simábban került elődöntőbe, a 2018-as bajnok a hazai közönség előtt szereplő Shelby Rogerst verte, akitől kikapott korábbi három találkozójukon. Rogers előzőleg szettet sem vesztett a US Openen. 
A 22 éves Osaka a négy között az amerikai Jennifer Bradyvel csap össze, aki eddig szettet sem vesztett a US Openen. A japán teniszező viszont elmondása szerint készen áll begyűjteni a harmadik Grand Slam-trófeáját:
"Miután tavaly megnyertem az Australian Opent, túl nagy volt rajtam a nyomás, és nem élveztem a játékot. Amikor idén kikaptam Melbourne-ben Coco Gaufftól, teljesen kikészültem. Így aztán a koronavírus okozta leállást arra is kihasználtam, hogy mentálisan fejlődjek" - fejtette ki az oszakai születésű ex-világelső.
Osaka pazar elütése vitte a prímet a US Open 9. játéknapján | Eurosport
Videók - Osaka pazar elütése vitte a prímet a US Open 9. játéknapján
MTI
ATP Madrid
Nadalon és Thiemen át vezetett az út a negyedik 1000-es tornagyőzelemig
13 ÓRA
ATP Rome
ATP Róma: Goffin - Caruso összefoglaló
14 ÓRA