Ugo Humbert pályafutása legnagyobb győzelmét aratta azzal, hogy megnyerte a hallei 500-as tenisztornát, és kedvenc borításán, Wimbledonban is meglepetést okozna.

Elég sok beszédtémát okozott a Roland Garroson a hazai teniszezők gyenge szereplése. A nőknél és a férfiaknál is elbúcsúzott az összes francia az első két fordulóban, a legjobb 32 között egyetlen teniszezőjük sem maradt. A sajtótájékoztatókon a játékosok sorra megkapták a kérdést, mi az oka ennek a visszafogott Grand Slam-szereplésnek, mire ők elmondták, egy nagyon erős francia generáció kikopóban van, a fiatalok pedig még nem tudták átvenni helyüket, így csúnyának tűnhet, de egyáltalán nem volt váratlan, hogy a franciák nem teljesítettek jól a Roland Garroson. A ranglistát nézve, a férfi mezőnyben mindössze három olyan francia teniszező van a top 100-ban, aki 30 év alatti, közülük Lucas Pouille komoly sérülésekkel küzdött az elmúlt időszakban.
„Ez egy éra vége. Én 35 éves vagyok, Tsonga 36, Simon 37, Gael (Monfils) 35. Még mindig itt vagyunk, hihetetlen, hogy részt veszünk a Roland Garroson”- mondta el Gasquet Nadal elleni második körös veresége után.
Wimbledon men
Ötszettes győzelemmel tért vissza a tenisz ügyeletes rosszfiúja
30/06/2021 17:02
A hazaiak Mahut és Herbert párosgyőzelmével, és azzal, hogy a junior fiúknál az elődöntőbe négy francia játékos jutott be, végül Luca Van Assche emelte magasba a trófeát, némileg jobb szájízzel zárhatták a tornát. A junior eredmények pozitív előrejelzést adnak arra vonatkozóan, hogy nincsenek olyan komoly utánpótlásproblémák.
A múlt heti hallei 500-as versenyen Ugo Humbert a franciák első egyéni tornagyőzelmét szerezte idén, és nem sokkal a csalódást keltő Roland Garros után megmutatta, hogy Wimbledonban benne azért bízhatnak a franciák. A 22 éves teniszező harmadik tornagyőzelmét aratta pályafutása során, de eddig csak 250-es tornát nyert, úgyhogy mostani eredménye messze legnagyobb sikere. Különösen, ha figyelembe vesszük, mekkora tradíciókkal bír a hallei torna, és kik nyerték meg korábban.

Első 500-as győzelmét szerezte meg Humbert

Fotó: Getty Images

Humbert többek között Zverevet, a jó formában lévő Auger-Aliassime-t, és a döntőben az 500-as tornákat sorra nyerő Rublevet győzte le, tette mindezt látványos tenisszel. A világranglista 25. helyezettjének nincs túl nagy tapasztalata füves pályán, ennek ellenére nagyon élvezi a borítást. 2019-ben, mikor jóval hátrébb jegyezték, a nyolcaddöntőig jutott Wimbledonban, ahol csak a későbbi győztes Djokovictól kapott ki, és első próbálkozásra nyerte meg idén Hallét. Sok függ majd sorsolásától, de Wimbledonban is reménykedhet egy nagyobb menetelésben.
„Nagyon megkedveltem a füvet, mióta 2019-ben elkezdtem rajta játszani. Nagyon élvezem ezt a borítást. A lapos fonákjaim igazán veszélyesek, főleg, ha kereszteket ütök. Azt hiszem, képes lehetek valami nagyra”- beszélt esélyeiről Humbert a L'Équipe-nek.
Érdekesség, hogy Humbert úgy szerepel ennyire jól füves pályán, hogy 2019-ben játszott először füvön, előtte a juniorok között sem szerepelt Wimbledonban, elmondása alapján, akkor még nem volt elég jó hozzá. 2019-ben egy Challengeren ismerkedett meg a füves pályával, majd jött a wimbledoni nyolcaddöntő, ami pályafutása legjobb Grand Slam-eredménye, ekkor döbbent rá, mennyire élvezi ezt a borítást.
A francia játékos pályafutása harmadik tornagyőzelmét szerezte meg Halléban, eddig még sosem veszített döntőt, háromból három alkalommal nyertesen hagyta el a pályát. Különösen tavaly, a tenisz visszatérése után hozott figyelemreméltó eredményeket, és olyan játékosokat győzött le, mint Medvedev, Tsitsipas, vagy Cilic. Idén némileg visszafogottabban kezdte a szezont, a következő heteket azonban kihasználhatja, hogy füves pályán növelje önbizalmát, és Wimbledonban is veszélyes ellenfél lehet a nagyokra nézve.
Humbert egyébként meglehetősen sokoldalú. A tenisz mellett gyermekkora óta zongorázik, és a mai napig zenével kapcsol ki. Ha valahol véletlenül felbukkan egy zongora, nem kérdés, a francia teniszező azonnal ad egy rögtönzött koncertet.
*ATP MALLORCA
Rublev nem tudta megállítani, de egy ételmérgezésnek sikerült
23/06/2021 15:57
ATP Halle
A fiatal francia meglepte Rublevet a hallei döntőben
20/06/2021 14:20