Az eredetileg tervezettnél egy héttel később, május 30-án rajtol a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros.

A szervezők csütörtökön jelentették be a május 23-i kezdés csúsztatását, annak reményében, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett védelmi intézkedések az országban addigra enyhülnek, így pedig nagyobb számú nézősereget engedhetnek majd be a viadalra.
"Konzultáltunk a hatóságokkal, valamint a teniszvilág vezetőivel, ezt követően döntöttünk a halasztásról" - fogalmazott Gilles Moreton, a francia teniszszövetség elnöke.
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
9 ÓRÁJA
Kiemelte, a nézők jelenléte nagyon fontos a játékosoknak, a szervezőknek, illetve a tévénézőknek is, és bíznak abban, hogy ez a plusz egy hét segítségükre lesz a minél jobb atmoszféra megteremtésében.
"Az ATP és a WTA is folyamatosan azon dolgozik, hogy a halasztás bejelentése után optimalizálja a versenynaptárat, hogy a játékosok megfelelően készülhessenek a Roland Garrosra és az azt követő viadalokra is" - jelent meg a férfi, valamint a női versenyeket szervező ATP és WTA közös közleményében.
A Garros elnapolása azt jelenti, hogy a salakos Grand Slam-torna második hete ütközni fog a füves pályás szezon első hetével, így azoknak, akik sokáig versenyben maradnak Párizsban, kevesebb idejük lesz felkészülni a wimbledoni viadalra, amelynek kezdési időpontja - június 28. - nem változik.
"A mostani döntés a Grand Slam-versenyek szervezőinek teljes egyetértésével született meg" - közölték a wimbledoni szervezők.
A verseny selejtezőit május 24. és 28. között rendezik meg. A tavalyi tornát négy hónappal kellett elhalasztani a járvány miatt, és csak szeptember 28-án kezdődhettek meg a főtábla küzdelmei.
MTI
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
12 ÓRÁJA
Tenisz
Generációk csatája - összecsap Nadal és Alcaraz, a spanyol tenisz két nagyágyúja
14 ÓRÁJA