A térdsérüléssel bajlódó Dominic Thiem Madridban tervezi visszatérését, jelenleg fájdalmakkal küzd, és nincs játékra kész állapotban.

Dominic Thiem 2021-es éve egyelőre nem alakul ideálisan: az Ausztrál Openen a nyolcaddöntőben búcsúzott, azóta Dohában és Dubajban összesen egyetlen mérkőzést tudott nyerni. Miamiban már el sem indult, és korábban elmondta, mentális fáradtság miatt idén kevesebbet fog versenyezni. A tavalyi US Open-bajnok kedvenc borításán, salakon sem tudott bemutatkozni eddig idén, Monte-Carlótól visszalépett, és időközben bejelentette, hogy a Novak Djokovic-féle belgrádi ATP 250-es versenyen sem vesz részt, miután kisebb sérüléssel bajlódik.
„2021 egyszerűen nem akar beindulni. Sajnos vissza kell mondanom szereplésemet a jövő heti, Novak Djokovic szülővárosában, Belgrádban sorra kerülő tornán. Fájdalmat érzek a térdemben, és ezért orvoshoz fordultam. Nem nagy dolog, de ügyelnem kell rá. Nem vagyok elég fitt ahhoz, hogy elinduljak a jövő héten”- írta le saját honlapján egy blogbejegyzésében az osztrák teniszező.
Tenisz
Húsz Grand Slam-meccs, amitől hátast dobtunk 2022-ben - Salakblog Évértékelő Podcast
15 ÓRÁJA
„A visszatérésem az ATP Tourra Madridig csúszni fog. Legkésőbb május elejére szeretnék teljesen fitt lenni, és elfogadható teniszt játszani. Akad egy pozitívum is: az edzőm, Nicolas Massu tegnap megérkezett Ausztriába, és folytatjuk az edzéseket, még ha most egy picit óvatosabbnak is kell lennünk.”

Dominic Thiem nem indul Belgrádban

Fotó: Getty Images

Thiem elárulta, folyamatosan dolgozik fizikai állapotának fejlesztésén, és fő célja természetesen a Roland Garros.
Az osztrák teniszező eddigi szezonja meglehetősen visszafogott, öt győztes mérkőzés mellett négyet elveszített. Salakon a mezőny egyik legjobb játékosa, ezért különösen fontos lenne számára, hogy jó állapotban érkezzen a Roland Garrosra, és a párizsi Grand Slamet megelőző versenyekre. Thiem US Open-győzelme óta többször panaszkodott arra, hogy fejben elfáradt, és az elmúlt évekhez képest, mikor folyamatosan versenyzett, az utóbbi hónapokban jóval kevesebb tornán indult el. Térdproblémái kapcsán bővebb információkat nem árult el, csak azt, hogy fájdalmat érez, így nem egyértelmű, mennyire hátráltatják felkészülését térdproblémái. Mindenestre úgy tűnik, az osztráknak kifejezetten jól jöhet, hogy egy héttel elcsúsztatták a Roland Garrost.
Tenisz
A tétlenül töltött idő döbbentette rá igazán Zverevet, mennyire fontos számára a tenisz
19 ÓRÁJA
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
29/11/2022 - 19:18