• Pablo Cuevas győzött Umagban, 3 héten belül ez a második trófeája
  • Vasárnap játszotta le az elődöntőt és a döntőt is: az első két kiemeltet verte egy napon
  • Egy másik Pablo is győzött: Andujar Gstaadban volt a legjobb
  • John Isner második atlantai trófeáját gyűjtötte be
  • Peng és Svitolina nyerték a két női versenyt múlt héten
Július vége mindig a tenisz uborkaszezonja. Zajlik a szezon, de igazából a legnagyobbaknak mégse. Az igazán nagyok ilyenkor ugrándoznak a tengerbe, ha tehetik, és persze közben készülnek az észak-amerikai keménypályás sorozatra és a US Openre.
Vannak azonban olyanok, akik ilyenkor sem állnak le. Vagyis olyanok, akiknek pont ilyenkor jön el az idejük. Egy kisebb 250-es salakos torna valahol Európában, vagy egy olyan amerikai felvezető verseny, ami jó előkészítője lehet a mestertornáknak. Ezek azok az igazi csemegék, melyekkel nagyot lehet szakítani. Mivel viszonylag kevesen játszanak, egy 250-es tornagyőzelem 20-30 hely előrelépést is jelenthet a ranglistán, amennyiben nem kell sok pontot védeni.
Tokyo 2020 mixed doubles
Djokovicnak vegyespárosban is elúszott az arany, orosz házidöntőt rendeznek
EGY ÓRÁJA
Vasárnap kiderült, hogy ez a július a "kicsik" között Pablo Cuevasról szól. Az uruguayi teniszező három héten belül második tornagyőzelmét aratta, ezúttal Umagban verte meg a címvédő Tommy Robredót. Cuevas két hete Bastadban ünnepelhette élete első ATP trófeáját, majd a következő dolga az volt, hogy elindult az umagi selejtezőben. A főtábla meglett, aztán szépen menetelt tovább, és végül egy őrületes hétvégén lett mindenkinél jobb. A hatalmas esőzések miatt vasárnap kellett lejátszania az elődöntőt és a döntőt is, ő pedig nemes egyszerűséggel végigverte a tavalyi két finalistát, az első és második kiemelt Fogninit és Robredót.
Cuevas így a selejtezős meccsekkel együtt 13 mérkőzés óta veretlen, és húsz helyet javítva már élete legjobb, 40. helyén tanyázik. Mindezt úgy, hogy 2013 elején még nem volt fenn a világranglistán, mert egy térdoperáció miatt nagyon sokat kellett kihagynia.
A spanyol Pablo Andujar nyerte a svájci Gstaadban zajló salakpályás tenisztornát, miután két játszmában győzte le az argentin Juan Monacót a fináléban. A vasárnap még a világranglista 71. helyén álló Andujar pályafutása harmadik tornagyőzelmét ünnepelheti, ám két év után az elsőt, hiszen legutóbb a 2012-es casablancai viadalt nyerte meg. Ezzel a győzelemmel viszont bejött a legjobb 50-be, egyenesen a 44. helyre.
Monaco ugyan csak a 105. helyen állt múlt héten a világranglistán, de a korábbi top 20-as és hétszeres tornagyőztes ezzel a fináléval vissza is "galoppolt" a százba, egyenesen a 81. helyre.

Fotó: Eurosport

A múlt hét egyetlen keménypályás versenye az atlantai torna volt, John Isner egyik kedvenc viadala. Ez nem véletlen, hiszen öt éven belül a negyedik döntőjét játszotta ott, és második trófeáját nyerte vasárnap. 2010-ben és 2011-ben kikapott ugyan Mardy Fishtől, de tavaly már legyőzhetetlen volt, most pedig címet védett. Ellenfele az izraeli Dudi Sela volt, akinek ez a finálé hatalmas élmény lehetett, hiszen hat évet várt arra, hogy ismét trófea közelbe jusson (2008-ban a pekingi finálét Andy Roddick ellen bukta el).
Isner az Atlantához közeli University of Georgia teniszcsapatának (UGA Bulldogs) legjobbja volt korábban, így gyakorlatilag szó szerint hazai pályán játszott.
A hölgyeknél két 125 ezres versenyt rendeztek múlt héten. Nanchangban Peng Shuai győzött, akinek ez volt pályafutása eddigi legnagyobb egyes sikere - annak ellenére, hogy a világ egyik legjobb Grand Slam bajnok párosjátékosa, és játszott hat WTA döntőt korábban. Nyerni viszont csak most tudott először, méghozzá a kínai tenisz új sztárjának kikiáltott, mindössze 18 éves Liu Fangzhou legyőzésével, aki a világranglista 422. helyéről indulhat meg most.
Bakuban Elina Svitolina győzött, ráadásul címet védett. Bojana Jovanovskit verte meg a fináléban.
Tokyo 2020 men's doubles
Cilicék kikaptak a horvát páros házidöntőben
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic (SRB) v Zverev (GER) - Férfi egyes elődöntő, összefoglaló
4 ÓRÁJA