Fucsovics Márton két játszmában kikapott Andrey Rublevtól a csütörtöki negyeddöntőben az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

A nyíregyházi játékos ebben a hónapban másodszor találkozott a második helyen kiemelt orosszal, aki a rotterdami döntőben 7:6 (7-4), 6:4-re legyőzte őt. Négy nappal később is egymással játszhattak volna, de a magyar teniszező kimerültség miatt visszalépett a dohai negyeddöntőtől. Az örökmérleg is Rublev felé billent a találkozót megelőzően, 3-2-re vezetett Fucsoviccsal szemben.
Csütörtöki összecsapásukon a magyar Davis Kupa-válogatott kiválóságának 1:1-nél rögtön bréklabdája volt, Rublev azonban ezt hárította, és bár ezután is mindkét játékosnak voltak szorosabb adogatójátékaik, újabb fogadólehetőség csak magyar szempontból a lehető legrosszabbkor, az orosz 6:5-ös vezetésénél adódott. Fucsovics az első bréklabdát még hárította, a másodiknál azonban kettőshibát követett el, így nem csak az adogatását, de az 52 percig tartó játszmát is elveszítette, ezt pedig dühösen vette tudomásul.
Tokyo 2020
Federer és Wawrinka távollétében is két svájci érem születik teniszben
3 ÓRÁJA
A második szett nehezen kezdődött a 29 éves Fucsovicsnak, első adogatójátékában sorra ütötte a kettőshibákat, ám három bréklabdát hárítva végül hozta azt. Második szervagémjét viszont elvette a világranglistán nyolcadik Rublev (3:1), így 5:2-nél a versenyben maradásért kellett adogatnia. Ezt viszont semmire elveszítette Fucsovics, így másfél órás találkozóval a nyolc között véget ért dubaji szereplése.
Fucsovics: "Az ellenfelem ma is rendíthetetlenül játszott, mint egy ólomkatona" | Eurosport
Fucsovics Márton két játszmában kikapott Andrej Rubljovtól a csütörtöki negyeddöntőben az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.
"Az ellenfelem ma is rendíthetetlenül játszott, mint egy ólomkatona. Nem találtam fogást a játékán, mindenre volt válasza. Végig úgy éreztem, nagyon felkészültünk mindketten erre a meccsre, de el kell ismerjem, hogy ő volt a jobb"
- írta közösségi oldalán Fucsovics.
Hozzátette, összességében elég jó hetet zárt, a jövő héten a világranglista negyvenedik helyére lép előre, legközelebb pedig a Miamiban sorra kerülő tornán szerepel.
Eredmények, negyeddöntő:
Andrey Rublev (orosz, 2.)-Fucsovics Márton 7:5, 6:2
Shapovalov (kanadai, 3.)-Chardy (francia) 7:5, 6:4
Karatsev (orosz)-Sinner (olasz, 16.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:2
Harris (dél-afrikai)-Nishikori (japán) 6:1, 3:6, 6:3
Az elődöntő párosítása: Harris-Shapovalov, Karatsev-Rublev
MTI
Tenisz
Novak Djokovic - Interjú - Tokió 2020
5 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic Zverevvel mérkőzik a döntőbe jutásért és a biztos éremért
6 ÓRÁJA