Hatalmas szenzációt okozva lett Emma Raducanu a US Open bajnoka, ennek ellenére, vagy inkább pont ezért új edzőt keres.

Emma Raducanu kevesebb mint két héttel a US Openen aratott meglepetésgyőzelme után szakított edzőjével, Andrew Richardsonnal. A 18 éves teniszező pont a siker miatt döntött úgy, hogy a jövőben más edző segítséget venné igénybe, Richardsonnak ugyanis nincs megfelelő tapasztalata Raducanu szerint. US Open-győzelmével sokat változott a világ a brit lánnyal, akit a 150. helyen rangsoroltak Grand Slam-sikere előtt. A dolgok alaposan felgyorsultak, nem a top 100–ba jutást, hanem magasabb célokat kell kitűznie.
„Wimbledon után a 200. hely környékén álltam a ranglistán, azt gondoltam, ideiglenesen Andrew a megfelelő edző, együtt mentünk az Egyesült Államokba. Még csak álmodni sem mertem arról, hogy megnyerem a US Opent, és ekkora menetelést mutatok be, őrület, hogy most a 22. helyen állok a rangsorban."
Wimbledon
Djokovicot megnyugtatta a Kokkinakis elleni űrtenisz, Murray a csalódottsága ellenére folytatja
30/06/2022 10:35
Rájöttem, hogy karrierem ezen szakaszában, mikor a világ legjobbjai ellen játszom, olyan edzőre van szükségem, akinek magas szintű WTA tapasztalata van, azaz olyan valakit keresek, aki volt már ezen a szinten, és tudja, hogy ez mivel jár.
Richardson egyike Raducanu gyermekkori edzőinek. Idén júliusban, a brit lány wimbledoni nyolcaddöntője után álltak újra össze, Wimbledonban még Andy Murray apósa, a korábban többek között Ana Ivanoviccsal is dolgozó Nigel Sears edzette Raducanut. A US Open bajnok az elmúlt két hónapban kétszer cserélt tehát edzőt.

Emma Raducanu új edzőt keres

Fotó: SID

Raducanu kiemelte, azért most döntött az edzőváltás mellett, mert számára is új helyzet, hogy folyamatosan a tenisz élmezőnyével kell megküzdenie, ezért fontos, hogy olyan személy irányítsa, akinek rengeteg tapasztalata van, és vezetni tudja a következő időszakban.
A US Open-bajnok állítása szerint egyelőre még nem tudja, kivel dolgozna a jövőben, a szezon végéig nem is akarja eldönteni. A találgatások ugyanakkor már megindultak, a brit sajtó szerint a Simona Haleptől nemrég különváló Darren Cahill érkezhet Raducanu csapatába.

Emma Raducanu a Met-gálán

Fotó: Getty Images

A 18 éves teniszező elmondta, nem volt egyszerű megválnia edzőjétől, ugyanakkor fejlődése szempontjából szükségesnek érzi ezt a lépést.
„Nyilvánvaló, hogy ilyen élmények után nehéz egy ilyen beszélgetést lefolytatni, de azt hiszem, erre van szükségem”- összegzett Raducanu.
Miként azt is kiemelte, hogy US Open győzelme ellenére rengeteget kell még fejlődnie.
Úgy érzem, sok olyan eleme van a játékomnak, amiben fejlődnöm kell. Az egyik, hogy fizikailag még mindig nagyon távol állok attól, ahol lennem kellene. Remélhetőleg a következő szezont megelőző felkészülési időszakban tudok ezen segíteni. Azt hiszem, még sok mindent hozzá tudnék adni a játékomhoz, lehetne több variációm, és picit megkeverhetném a dolgokat.
A brit lány Grand Slam-győzelme óta rendkívül nagy figyelmet kap: részt vett a divatvilág fontos adománygyűjtő eseményének számító Met-gálán, a nagy múltú Tiffany & Co. nagykövete lett, a napokban pedig Katalin hercegnével teniszezett. Raducanu kisebb pihenő után tért vissza az edzésekhez, legközelebb a moszkvai Kremlin Kupán, majd Indian Wellsben lép pályára.

Raducanu és Katalin hercegné

Fotó: Eurosport

Forrás: részben The Guardian
Wimbledon
🎾 Wimbledon élőben - Udvardy is búcsúzott, Kyrgios és Badosa is könnyedén jutott tovább - ÉLŐ
30/06/2022 08:19
Wimbledon
A tavaly nyolcaddöntős Raducanu idén a második fordulóban búcsúzott Wimbledonban
29/06/2022 16:59