Egyre inkább szorongatják a nagy hármast (négyest) a fiatal generáció élharcosai. Kissé halványodni látszódik az elválasztó vonal. Nem kopik a játék, sem a renomé, egyszerűen a berobbant játékos(ok) egy-egy nagyobb győzelme már inkább hírérték, mint Djokovic vagy Federer x-edik tornagyőzelme. A nagyoktól elvárjuk, és örülünk is neki, de az ember mindig előre tekint. Úgy gondolom, nagyon jót tesz a tenisznek, hogy itt a következő generáció.
Nem egész két hét múlva US Open, és látni kell, hogy a már jól megszokott esélyesek, az utóbbi évek GS-uralkodói mellé felnőtt egy, a közvetlen élvonalba tartozó fiatal tengely, és mivel Flushing Meadows-ról beszélünk, így azért benne van (benne lehet) a pakliban valami váratlan.
Grigor Dimitrovtól mindenképp. A bolgár rendkívüli szezont tudhat magáénak, és már a top 10 betonbiztos tagja. Persze, a ranglista-helyezés sokszor csak dísz, így inkább a játékáról, az esélyeiről, a jövőjéről érdemes beszélni.
Roland-Garros
A döntő leglátványosabb labdamenetei - Pazar ejtésekből nem volt hiány
9 ÓRÁJA
A Dimitrov-láz lavinaként söpört végig idén, ugyan nem nyert (még) ezres tornát, de játékával lenyűgözte mind a szakértő, mind a laikus közönséget. Ez az év már nem a Baby Federer-szindrómáról szólt, Dimitrov saját játékával jutott oda, ahova tartozik: az elitbe. Már tavaly is jól látszott: agilis, gyors, erős játékos, csak egy kevés plusz hiányzott, amit idén Roger Rasheed megtalált és átadott tanítványának, az eredményt pedig mindannyian láthatjuk. Dimitrov előnye és erénye, hogy nagyon piacképes. Kiállása, megjelenése, nagyon eladhatóvá teszik. Úszik (úsztatják?) az önbizalomban, már elhiszi - mert elhiheti - magáról, hogy jó játékos, hogy képes a legnagyobbakat megszorongatni, adott esetben megverni. A média két kézzel tolja a bolgárt, az ATP megtalálta magának a jövő sztárját, és már csak rajta múlik, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.
Itt a US Open, itt az esély. Talán ekkora hype még nem volt körülötte, lehet bizonyítani. Emlékezzünk, Ausztráliában hasonló borításon a nyolc közé jutott, és tegyük hozzá, jóval alacsonyabb ranglistahelyről, mint most.
Ha esetleg nem most váltja meg a világot, ha nem most robbant egy nagyot - és jut be esetleg élete első GS-döntőjébe - akkor sem történik semmi. Ausztráliáig már csak öt hónap, és odáig is ezres tornákon és a világbajnokságon át vezet az út…
Dimitrov a jövő játékosa, a nagy hármas (négyes) utáni időszak legnagyobbja lehet. Minden megvan benne, ami egy igazi bajnokban megvan. A játéka megállíthatatlanul fejlődik. Fejben sziklaszilárdnak tűnik, bár majd az évek rámutatnak, hogy folyamatosan tudja-e hozni az aktuális formáját.
Viszont egy valami biztos: idén 17 döntő szettes mérkőzéséből, csak hármat (!) bukott el… Fényesnek tűnik a jövője, nagyon fényesnek. Csak nehogy elkapassák… Csak nehogy elkapassam…
Roland-Garros
Federer visszatérése, Musetti-show, gigászi elődöntők - A férfi torna legjava
10 ÓRÁJA
Roland-Garros
A bevállalós fiataloktól a szupersztárokig: a 2021-es Roland Garros 10 legszebb ütése a nőknél
10 ÓRÁJA