Hubert Hurkacz szetthátrányból fordított Stefanos Tsitsipas ellen, amivel bejutott élete első ezres elődöntőjébe.

A világranglista ötödikje egy magabiztos 6-1-es egymás elleni mérleggel vágott neki a Hurkacz elleni negyeddöntőnek. És, ami szintén fontos, ekkor már ő volt a legmagasabban rangsorolt játékos a táblán. Tsitsipas Kei Nishikori és Lorenzo Sonego legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé, a következő lépést azonban nem tudta megtenni az első ezres trófeája felé vezető úton.
„Nagyon stresszes voltam ebben a két hétben” – értékelt Tsitsipas. „Különösen ezen a héten voltam rendkívül feszült. Éreztem, hogy eljött az én esélyem. Összességében nem játszottam rosszul, de most lehetőségem lett volna dobni valami igazán nagyot.”
Australian Open
Mindent nem lehet megfogni! Badosa harcos pontja a hálónál
18 PERCE
„Ez a vereség komoly csalódás a számomra, nagyon komoly csalódás. Hagytam kicsusszanni a győzelmet a kezeim közül. Pedig már fogtam, már megvolt.
„Mindent kontroll alatt tartottam. Aztán hirtelen, nem tudom, mi történt, egyszerűen szétestem. De összességében szép emlékekkel megyek haza innen, volt egy csomó jó pillanatom a pályán.”
Tsitsipas 52 perc alatt jutott el 6:2, 2:0-ig, sőt volt két labdája is a dupla breakhez. Hurkacz azonban megfordította a játékot, sőt a következőben elvette a görög szervagémjét.

ATP Miami : Hurkacz -Tsitsipas összefoglaló

„Igazából már breakelnem sem kellett volna, csak tartanom kellett volna az adogatásomat, ezt a feladatot azonban nem tudtam megoldani. Aztán 3:3 15-40-nél olyan tenyerest ütött, ami elég extra volt és pont a sarokban landolt. Itt egy kicsit talán szerencséje volt. Ilyen ütést nem láttam egész héten, neki meg pont breaklabdánál jött össze.”
Ha Tsitsipas kihasználta volna a lehetőségét 3:3-nál és utána hozta volna a szerváját, ő vezethetett volna 5:3-ra a második játszmában. A görög úgy érezte, már megvan a meccs, jött azonban Hurkacz, aki a fontos pontok megnyerésével előbb kiegyenlített, majd fordított.
„Ha nekem lett volna 5:3, és úgy adogatok a meccsért, nagyon megvertem volna az ellenfelemet. Kiütöttem volna őt. De itt sajnos egy kicsit balszerencsém volt.”
Amennyire csalódott volt Tsitsipas a meccs végeredménye miatt, annyira elégedett volt azzal, ahogy eljutott szett és breakelőnyig. A görög jó formában érkezett Miamiba, hisz egy héttel korábban döntőzött Acapulcóban.

Stefanos Tsitsipas Miamiban

Fotó: Getty Images

„Hihetetlenül jól játszottam 6:2, 2:0-ig, úgy éreztem, semmi nem állíthat meg. De aztán az az ütés 3:3 15-40-nél mindent megváltoztatott, ott elvesztettem a momentumot. Hurkacz azt tette, amit kellett, én meg elszalasztottam egy esélyt. Ez az én meccsem kellett volna, hogy legyen.”
Tsitsipas mérlege 17-5 eddig a szezonban. Nála több meccset (20) csak az az Andrey Rublev nyert, aki Sebastian Korda legyőzésével bejutott a legjobb négy közé.
Forrás: ATP Tour
Australian Open
Telibe lőtte a labdaszedő srácot Kecmanovic az Ausztrál Openen
EGY ÓRÁJA
Australian Open
Monfils - Garin - Australian Open
2 ÓRÁJA