berd2

Fotó: Eurosport

Ha ezt a meccset mondjuk a Queens Clubban játszanák egy szürke szerdán vagy csütörtökön, akkor nagyon más dolgokról kéne beszélni, mint ma. Akkor nyilván azzal kezdenénk, hogy Tomas Berdychet tenisze és formájakifejezetten alkalmassá teszi arra, hogy bármilyen borításon legyőzze Rafael Nadalt, a világelsőt; füvön meg pláne. Nagyon fontos lesz a szervája, a tenyerese és a többi és a többi.
Ez azonban egy wimbledoni döntő.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
13 ÓRA
És ez még az Grand Slameken belül is egy külön kategória, egészen másként is hangzik, mint mondjuk az Ausztrál Open vagy a US Ooen döntő. Ennél feljebb csak egy dolog van, az ha valaki meg is nyeri azt.
Azonban valakinek élete első GS döntőjét pont Wimbledonban játszani ráadásul Rafael Nadal ellen nem éppen szerencsés.  Olyan vagy még rosszabb mint Baghdának, Gonzának, Murraynek és a többieknek volt Fed ellen. Közülük egy valaki tudta megoldani a feladatát, és JMDP sem volt messze attól, hogy kikapjon háromban.  Élete első GS döntője keveseknek szól arról, hogy milyen formában vannak. Sokkal inkább arról, hogy az idegállapotuk, mennyire engedi meg, hogy a legjobbjuk közelében teniszezzenek.
Arról, hogy milyen versenyzők, milyen emberek.
Ha azonban ma Rafa érvényesíti rutinját, és ezáltal a papírformát, az még nem jelenti azt, hogy Tomas Berdych rossz ember, rossz versenyző volna.
Csak azt, hogy Nadal jobb nála.
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
13 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
14 ÓRA