Egy év végi női világbajnokság mindig tartogat meglepetéseket, ez nem kérdés. Persze most is sok mindenre gondoltunk előzetesen, de arra nem, hogy Caroline Wozniacki veretlenül jut elődöntőbe, Simona Halep csoportelsőként végez Serena Williams előtt, és a Radwanska-Halep meccs győztese világbajnoki döntőt játszhat 2014-ben.
Azt is nehezen hittük volna, hogy Maria Sharapova és Ana Ivanovic - bármennyire is nagy küzdők - az elveszített második szettek után, a meccs közben bizonyossá vált biztos kiesés tudatában is képesek nyerni.
Sőt, évek óta próbáljuk elhinni, hogy nincsenek előre lejátszott meccsek, és nincsenek előre megbeszélt eredmények a csoportkörben. Most mégis úgy alakult, hogy a Fehér csoportot elvitte Wozniacki és Radwanska barátsága a két idei Grand Slam bajnok elől.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
13 ÓRA
Ám mégis hősiesen tiszta volt ez a nap, mert mindenki győzni akart. Tényleg mindenki.
Történt ugyanis, hogy Serena Williams korábbi diadala miatt Ana Ivanovic egyetlen esélye az maradt, ha két szettben megveri Simona Halepet. Halep már biztos továbbjutó volt, akár dobhatta volna a meccset. Ivanovic először megfordította az első szettet 2-5-ről egy nagyon szoros rövidítésben, majd visszaküzdötte megát 1-4-ről a második játszmában. Volt labdája a 4-4-hez, de nem tudott egyenlíteni. A döbbenetesen jól szerváló Halep pedig nem szánta meg Ivanovicot, hanem behúzta a második szettet, és ezzel kiejtette a szerbet a vébéről. Ivanovic azonban fogta magát, és összeszorított fogakkal megnyerte a mérkőzést, csak hogy stílusosan búcsúzzon a remekül sikerült 2014-es szezontól.
Győzni akarásból jeles, mindkét oldalon.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Five

Fotó: Eurosport

A másik csoportban Maria Sharapova és Agnieszka Radwanska csapott össze abban a tudatban, hogy még mindketten elődöntőbe juthatnak. Sharapova volt rosszabb helyzetben, hiszen neki kétszettes győzelem kellett ahhoz, hogy egyáltalán maradjon esélye. 7/5 5/1-re vezetett is, majd jött három meccslabda. Radwanska azonban összekalapálta a fejét, és valami döbbenetesen nagy küzdelemben visszajött, majd rövidítésben egyenlített. Ezzel kiejtette Sharapovát a vébéről, aki aztán összeszorította a fogát, és megnyerte a döntő szettet, csak hogy stílusosan búcsúzzon a remekül sikerült 2014-es szezontól.
Győzni akarásból jeles, mindkét oldalon.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Five

Fotó: Eurosport

Radwanskának nem maradt más esélye, mint jó barátnőjéhez, Caroline Wozniackihoz fordulni, hogy ugyan, legyen már olyan kedves és nyerje meg az utolsó csoportmeccsét is, hadd mehessen vele a négy közé. Ugyanis a dán már a biztos elődöntő tudatában lépett pályára, ám ellenfele, Petra Kvitova szintén a továbbjutásért harcolt. A lengyel persze nem csak úgy ukkmukkfukk vetette oda Carónak, hogy a régi szép barátság örömére szíveskedjen odatenni magát a pályán, hanem megígérte neki, hogy elviszi vásárolni győzelem esetén. Wozniacki persze megnyerte a meccset, kiejtette Kvitovát és vitte magával Radwanskát. Majd a sajtótájékoztatón elismerte, valóban kérte őt Aga, hogy juttassa elődöntőbe egy vásárló körútért cserébe, továbbá, lelki szemei előtt már látja is, hogy egy menő táskát fog beújítani magának a szívességért cserébe.
Persze a mindkét oldalról inkább vicces, mint komoly történet csak év végi lazulás a lányok részéről, ám az is tisztán lászik, hogy itt vérprofi sportolókról van szó. A hosszú szezon utolsó meccsein nem könnyű koncentrálni, bár kétségtelen, hogy minden megnyert csoportmeccsért szép summa jár, amiért érdemes még fáradtan vagy tét nélkül is harcolni.
Ám azt a mai nap is bizonyította, hogy ezeknek a lányoknak nem a százezer dollár vagy a dizájnertáska, esetleg a jövő hétfőtől lefoglalt karibi nyaralás a legfontosabb, hanem csakis a győzelem.
Merthogy Caro tett egy szívességet Agának a mai győzelmével. De ezzel a vélt vagy valós szívességgel csoportelső is lett, és pontosan tudta, hogy ha csoportelső, akkor nagy rá az esély, hogy Serenával kell játszania a döntőért.
És nem Simonával.
Ami azért - elnézve az egymás elleni mérlegeket és a US Open döntőt - nagyon nem mindegy.
Bármennyire jó barátnők ők Serenával is.
(Fotók: Europress/getty)
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
13 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte-Carlo: Ruud vs Fognini összefoglaló
16 ÓRA