Először arra gondoltam, hogy megírom, miként vált a Salakblog szerkesztősége kétszemélyi felelőssé, amiért Magyarországon nem lehet rózsaszín füzetbekötőpapírt kapni Rafás mintával, de az események keresztülhúzták a számításaimat.
Bundavád fogalmazódott meg ugyanis.
Ami azért ezekben a napokban súlyosnak mondható, hiszen futballklubokat vádolnak doszt, mintha a futballklubok bundáznának, nem pedig játékosok.
Tenisz
Nem fél többé a salaktól a madridi győztes Sabalenka
2 ÓRA
Annyi haszna azért mindenképp van a dolognak, hogy a fogalmat magát így aligha kell magyarázni. Ha az ember pedig higgadtan elfogultság nélkül gondolja végig az eseményeket, azt, hogy bunda, azt rögtön kizárja. Hiszen a bunda feltételez egyfajta pénzmozgást, ami azért azt hiszem a két játékos ismeretében (vagyonának ismeretében) kizárható. Pláne, ha Delpónak kellett volna lefizetnie Rogert.
Ha a bundát kizárjuk, akkor még mindig vádolhatók azzal mindketten, hogy taktikai megfontolásból a másikat akarták továbbvinni magukkal Murray helyett. (Roger a meccs, JMDP pedig a második szett végén).
Én a magam részéről, ha így lenne sem találnék benne kivetnivalót.
Egy játékosnak igenis joga van az egész versenyre szóló stratégiát felépíteni, és ha a saját jól felfogott érdeke úgy kívánja, akkor kiejteni azt, akivel a későbbiekben nem szeretne találkozni. Ha azt szeretnénk, hogy ilyen ne fordulhasson elő, meg kell változtatni a lebonyolítási formát.
Nem gondolom, hogy ez ebben az esetben bármelyikőjüknek is  érdekében állt volna továbbvinni a másikat. Különösen Rognak nem, hiszen azt a tegnapi Del Potrót elnézve, szerintem bárkivel játszana inkább adott esetben döntőt, mint vele. A két játékos (JMDP vs. Murray) közötti különbség igen könnyedén megfogalmazható: az egyik megverte Rogert élete első GS döntőjében, a másik meg simán kikapott tőle.
Ha a másik oldalt nézzük, Delpo nagyon a tűzzel játszott volna. Ha Rog nyer még egy gamet, akkor kiesik, de facto egyetlen labdára volt a búcsútól a döntő játszmában 3/3-nál.
Arról meg nem is beszélve, hogy azt még csak-csak megjegyzi az ember, hogy egy szettet nyernie kell, de, hogy olyan szintű számolgatásra, mint amilyenre most itt szükség volt, meccs közben se ideje, se energiája nem lenne senkinek, az biztos.
Ahhoz Mészöly Kálmánnak kell lenni.

TENNIS-MEN/FINALS

Fotó: Eurosport

ATP Rome
Félbeszakadt Djokovic mérkőzése Rómában
2 ÓRA
ATP Rome
A világ egyik legjobb teniszezője szerint Fucsovics élete formájában játszik
4 ÓRA