post-1643-0-01907200-1349116692_thumb

Fotó: Eurosport

Ez a háromszázadik hét, ami úgy telik, hogy egy bizonyos Roger Federer nevével kezdődik a férfi teniszezők világranglistája.
Ez egy olyan szám, amit soha korábban senki nem ért el és nem fog mostanában senki elérni.
Tenisz
A csehek Gauff-ja Amerikában robbant be a WTA-mezőnybe
41 PERC
Ez egy olyan rekord, mire még Roger is azt mondta, hogy talán a legnagyobb eredménye, pedig az utóbbi években számolatlanul állított be és döntött meg rekordokat.
Talán azért is ilyen büszke erre Roger, mert már annyian leírták őt. Leírták őt már két évvel ezelőtt is, amikor csak elődöntőket és döntőket játszott Grand Slam tornákon, és amikor kezdett a fejére nőni az elmúlt évek Grand Slam győzelmeit halmozó Rafa és Nole.
Egy olyan embert azonban soha nem szabad leírni, aki 31 évesen, kétgyerekes apaként, most is oroszlánként küzd az év végi világelsőségért egy félelmetesen jó Djokoviccsal úgy, hogy a hátralévő húsz nap alatt háromezer pontot kell megvédenie.
Roger Federer 2004. február 2-án lett először világelső, azóta 469 meccséből 417-et nyert meg, ez csaknem 90%-os arány. A 2008-as év kivételével - amikor először veszítette el a világelsőséget egy időre - nem volt olyan szezonja, amikor tíznél több meccset veszített.
Az elmúlt nyolc évben mindössze két teniszező tudta megelőzni őt - Nadal és Djokovics.
Háromszáz hét - az majdnem hat év.
Miről vitatkozunk még?
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
5 ÓRA
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
5 ÓRA