Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úgy néz ki, mint Björn Borg, úgy küzd, mint Andy Murray, és olyan higgadt, mint Roger Federer

Eurosport
Eurosport

Frissítve 11/08/2018 - 15:24 GMT+2

Ő Stefanos Tsitsipas. Legalábbis Greg Rusedski szerint.

Stefanos Tsitsipas

Fotó: Getty Images

Stefanos Tsitsipas karrierje legnagyobb győzelmét aratta Novak Djokovic ellen a Rogers Cup csütörtöki játéknapján, amivel bejutott a torna negyeddöntőjébe. Aztán az sem volt akármi, amit nyilatkozott arról, hogyan is győzte le a korábbi világelsőt. Ilyesmit csak olyan ember mond, akiben van kurázsi, és aki mer, a szó legjobb értelmében tiszteletlen lenni a legnagyobbakkal is. Ez egy fontos tulajdonság egy fiatal teniszezőnél.
És itt még nem volt vége. Tsitsipas ugyanis péntek este a címvédő Alexander Zverevet is legyőzte Torontóban. Ezzel zsinórban a harmadik Top 10-es játékosnak is megálljt parancsolt a tornán. A német 6:3, 5:2 arányban is vezetett már ellene, de aztán szétesett a tenisze, nem koncentrált eléggé, a görög srác pedig vérbeli ragadozóként csapott le a lehetőségre, meccslabdákat hárított, megfordította a mérkőzést és bejutott a legjobb négy közé.
Stefanos Tsitsipas - Masters Toronto 2018
A Sky Sports elemzői, Greg Rusedski és Annabel Croft is határozottan úgy gondolják, komoly jövő áll a srác előtt. Megvan ehhez a játéka, a személyisége, és valami plusz kraft is, amit csak kevesek mondhatnak el magukról.
"Engem egy kicsit Björn Borgra emlékeztet" - mondta Rusedski. "Azt csinálja a pályán, amit kell, borzasztóan látványosan teniszezik, és elképesztő, milyen higgadt tudott maradni a Djokovic elleni meccsen is, és nem hátrált meg a döntő pillanatokban sem."
"Elég ritkán fordul elő, hogy a szerb nem tud breakelni egy meccsen. Sőt, labdája is csak két alkalommal volt ahhoz, hogy elvegye Tsitsipas adogatását."
"A versenyszellem, amit látok benne Andy Murray-re hajaz, a nyugalom pedig, ami sugárzik belőle, pont olyan, mintha Roger Federert látnám a pályán. Ez pályafutása eddigi legnagyobb győzelme, és jó ilyet látni valakitől, aki a NextGen tagja. Jó, hogy ő is bejelentkezett Zverev mellé."
Croft szerint valami egészen különleges dolgot láthattunk a Djokovic elleni meccsen.
"Ez egy egyedülálló teljesítmény volt, egy olyan mérkőzés, amire majd úgy tekintünk vissza, hogy 'te jó ég, itt kezdődött el egy hihetetlen karrier, egy csodálatos pályafutás."
"A játéka egészen rendkívüli. Borzasztóan erős kisugárzása és markáns jelenléte van a pályán. A mentális ereje a fiatal Andy Murray-ére emlékeztet. Ráadásul meglepő érettséget is mutat, és nem csak abban, ahogy viselkedik, és ahogy irányítja saját magát a pályán, hanem abban is, ahogy teniszezik. Olyan, mintha ő egy 'öreg lélek' lenne, és visszarepítene minket egy kicsit a '80-as évek játékstílusához."
"Nagyon tetszik az is, ahogy feljön a hálóhoz, és nem csak az, ahogy röptézik, hanem az is, ahogy helyezkedik. A pontok kivitelezése kifogástalan. Rengeteg variációs lehetősége, óriási fegyvertára van. És ki tudja, mi jön még? Hisz ez még minden bizonnyal csak a kezdet."
Stefanos Tsitsipas lors des quarts de finale - Masters Toronto 2018
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés