Három forduló alatt három győztest avattak a bajnokságban, ezért szinte lehetetlen megjósolni, mi lesz Hollandiában. Lucas Mahias egy orrhosszal vezet ellenfelei előtt, ám a mezőny annyira kiegyensúlyozott, hogy Mahias korántsem tekinthető – még – favoritnak. Ezért a franciának egyetlen célja van: be akarja bizonyítani, hogy idén ő lehet az első számú kihívója Jules Cluzel-nek, PJ Jacobsennek és Kenan Sofuoglu-nak. A négyszeres világbajnok Sofuoglu sérüléséből ugyan visszatért Spanyolországban, de egy kivéthetetlen baleset miatt pont nélkül maradt. Cluzel és Jacobsen is halványan kezdte az idényt, emiatt mindhárom versenyzőnek létfontosságú a pontszerzés.

Jules Cluzel, victorieux à Buriram. (Photo : Jules Cluzel)

Fotó: OffBikes.com

Tavaly Lucas Mahias Kawasakival két futamon már kipróbálhatta magát Assenben, igaz akkor egy házzal feljebb a Superbike-ban. A mezőny tagjai közül Sofuoglu a legeredményesebb itt három győzelemmel. Csapattársa, a fiatal Kyle Ryde akár még meghatározó szerepet is játszhat a bajnokság folytatásában, hiszen a 19 esztendős tehetséget fűti a becsvágy. Másik ifjú titán még Niki Tuuli, aki szintén alakíthatja az események alakulását. A Kallio Racing motorosa már bizonyította, hogy nem ijed meg az árnyékától, így nem lenne meglepő, ha a „Katedrálisban” ő is az élmezőnyben motorozna. Ugyanakkor a másik Kallio motoron Sheridan Morais egyértelműen a győzelemért szállhat harcba, így Mika Kallio alakulata jó előjelekkel várja a hétvégét.
Supersport
Győzelem az özönvíz előtt - De Rosa nyerte az első indonéz Supersport-futamot
20/11/2021 10:28

Lucas Mahias et les Moto2...

Fotó: GP-inside

A felsorolásból kimaradt Roberto Rolfo, aki történelmi győzelmet aratott Ausztráliában, amikor 1 ezredmásodperccel előzte meg Lucas Mahiast. Nem tudni egyelőre, hogy Rolfo mire lehet képes a folytatásban. Phillip Island óta nem került a legjobbak közé, tehát a bajnoki villámrajt ellenére valószínűleg nehezen tud majd visszakapaszkodni az élmezőnybe. Most még második a pontvadászatban, de látva a többiek igyekezetét, hamar behozhatják vele szemben a hátrányukat.

Roberto Rolfo

Fotó: Imago

Nyugodtan kijelenthető, hogy február végén régen látott magas színvonalú Supersport-világbajnokság kezdődött el. Ennek a sorozatnak az európai futamokon tagja lesz Sebestyén Péter is, akinek remélhetőleg sikerül ebben a patinás mezőnyben rendre a pontszerzők közé kerülnie – vagy akár előrébb is.
(Vörös Csaba)
Supersport
Élete eddigi legjobb vb-eredményét érte a magyar motorversenyző Argentínában
17/10/2021 19:58
Supersport
Superbike-vb: Sebestyén az ötötdik helyen zárt Argentínában
17/10/2021 19:57