Getty Images

Jonathan Rea és a Kawasaki biztosra megy

Jonathan Rea és a Kawasaki biztosra megy
By Eurosport

The 13/09/2017 at 10:41Updated The 13/09/2017 at 11:01

A világbajnoki címvédő nem akar az utolsó pillanatig várni, ezért kettős győzelemre készül Portugáliában.

A tízedik fordulójához érkezik a Superbike-vb, ezzel együtt négy van hátra az idényből. Jonathan Rea előnye csapattársával, Tom Sykes-szal szemben 70 pont, ezért nem meglepő, hogy ambiciózus terveket sző a hétvégére. A portugáliai Algarve-ban, az utóbbi három versenyt megnyerte, és mint mondta: „nagyon örülök, hogy újra ide érkezünk, ez az a hétvége, amit mindig élvezek.” A négy és fél kilométer hosszú, hepehupás aszfaltcsík sokak kedvence, hiszen komoly felkészülést igényel. „Számos karaktere van a pályának – mondta Rea –, izgalmas rajta motorozni, és idén még izgalmasabb lesz, hiszen romlott a felülete. Nagyon fontos lesz megtalálni a helyes beállítást, ami az egész versenyen működni fog”

Jonathan Rea of Great Britain and KAWASAKI RACING TEAM check the condition of Chaz Davies of Great Britain.

Jonathan Rea of Great Britain and KAWASAKI RACING TEAM check the condition of Chaz Davies of Great Britain.Eurosport

A Kawasaki és Jonathan Rea privát tesztet végzett, hogy ne érjék meglepetések a szombati és vasárnapi versenyeken. „Elég jól sikerült a teszt – folytatta Rea –, biztos vagyok benne, hogy már pénteken jó lesz a hangulatunk. Az utolsó napokat már Portugáliában töltöm a családommal együtt, élvezzük az Algarve-i időjárást és próbálok akklimatizálódni erre a roppant fontos hétvégére. A célom az, hogy mind a két versenyen nyerjek.”

Nem csupán Rea-nek vannak komoly elképzelései a hétvégével kapcsolatban, hanem csapattársának, Tom Sykes-nak is. „Nagyon várom már, hogy kiugró eredményekkel folytassam az idényt – mondta az angol. – Németország után nyári szünetet tartottunk, ami feltöltött és nagyon jól érzem magamat. Dolgozni kell, olyan keményen ahogy csak lehet, valamint őszintén kell beszélni a nehézségekről. Pillanatnyilag úgy érzem, változtatnom kell a vezetési stílusomon, és plusz dolgok kellenek a motoromnak is. Ezen fogunk dolgozni. Portimao az a pálya, amit nagyon kedvelek, és ahol voltak már sikereim. Sikerre éhesen ülök majd fel a motorra, mert elég sok idő telt el a legutóbbi forduló óta.”

(Vörös Csaba)

Tom Sykes, pictured, and Jonathan Rea dominated the Superpole session

Tom Sykes, pictured, and Jonathan Rea dominated the Superpole sessionPA Sport