Visszavonul Ilja Ilin kazah súlyemelő, aki 2008-ban Pekingben, majd négy évvel később Londonban is olimpiai aranyérmet nyert, győzelmeitől azonban később doppingvétség miatt megfosztották.


Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz  szakportál beszámolója szerint a 31 éves versenyző azzal indokolta döntését, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tud megfelelően készülni, ráadásul még a jövő évi olimpia megrendezése is bizonytalan. Hozzátette, korábban imádta a sportágat és azt, hogy átadhatja az embereknek az energiát, mára azonban ez megváltozott.
A világ legjobbjának négyszer is megválasztott Ilin - aki a sportág egyik legnépszerűbb, de legmegosztóbb alakja is volt - a 94 kilogrammos kategóriában nyert Pekingben, hogy majd Londonban is, azonban a doppingminták 2016-os újraelemzésekor kiderült, mindkét alkalommal stanozol volt a szervezetében. Mivel a két esetet összevonták, ezért eltiltása után még ott lehetett volna Tokióban, ugyanakkor nem lett volna könnyű helyzetben, mivel a kazahoknak több mint tíz doppingvétségük volt a közelmúltban, ezért nemenként csak egy sportolót nevezhetnek a játékokra.
Súlyemelés
Halálra gázolt egy kerékpárost a súlyemelő világbajnok
26/04/2021 10:50
MTI
Súlyemelés
Brutális új világcsúcsok a súlyemelő Európa-bajnokságon
11/04/2021 16:23
Súlyemelés
Talakadze világrekordja
11/04/2021 15:01