Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Soha többet nem akar hazatérni a szökevény ugandai olimpikon

Eurosport
Eurosport

Frissítve 17/07/2021 - 16:17 GMT+2

A hatóságok elől bújkáló súlyemelő Japánban képzeli el a jövőjét.

Julius Ssekitoleko

Fotó: Getty Images

Levelet hagyott hátra az ugandai olimpiai csapatnak az a tagja, akinek pénteken hűlt helyét találták a szállodai szobájában. A súlyemelőt, mint eltűnt személyt, jelenleg is keresik a japán hatóságok.

A 20 éves Julius Ssekitoleko írásos üzenetében - a Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint - annyit rögzített: nem akar hazatérni.
Nem térek vissza olyan országba, ahol annyira nehéz az élet. Japánban akarok dolgozni"
- idézte a japán hírügynökség a versenyzőt, aki a hotelt elhagyva a feltételezések szerint vonatjegyet vásárolt és elindult Nagoya felé.
A súlyemelő az afrikai ország olimpiai küldöttségével egyetemben nem a fővárosban, hanem Izumisano városában szállt meg, ahol - mivel Japánba érkezésekor, csaknem négy hete két pozitív koronavírustesztet is produkált - elkülönítették a csapatot. Az ugandaiakat azóta is naponta vetik alá Covid-vizsgálatnak, ám a pénteki tesztelésen a kilencfős sportolói delegációból Ssekitoleko nem jelent meg. Társai ezután indultak a keresésére, szállodai szobájában azonban hűlt helyét találták, s ekkor értesítették a japán rendőrséget az eltűnéséről.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés