Levelet hagyott hátra az ugandai olimpiai csapatnak az a tagja, akinek pénteken hűlt helyét találták a szállodai szobájában. A súlyemelőt, mint eltűnt személyt, jelenleg is keresik a japán hatóságok.

A 20 éves Julius Ssekitoleko írásos üzenetében - a Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint - annyit rögzített: nem akar hazatérni.
Nem térek vissza olyan országba, ahol annyira nehéz az élet. Japánban akarok dolgozni"
Tokyo 2020
Újabb magyar kvóta, már 149 fős az olimpiai küldöttségünk
18/06/2021 14:27
- idézte a japán hírügynökség a versenyzőt, aki a hotelt elhagyva a feltételezések szerint vonatjegyet vásárolt és elindult Nagoya felé.
A súlyemelő az afrikai ország olimpiai küldöttségével egyetemben nem a fővárosban, hanem Izumisano városában szállt meg, ahol - mivel Japánba érkezésekor, csaknem négy hete két pozitív koronavírustesztet is produkált - elkülönítették a csapatot. Az ugandaiakat azóta is naponta vetik alá Covid-vizsgálatnak, ám a pénteki tesztelésen a kilencfős sportolói delegációból Ssekitoleko nem jelent meg. Társai ezután indultak a keresésére, szállodai szobájában azonban hűlt helyét találták, s ekkor értesítették a japán rendőrséget az eltűnéséről.
Forrás: MTI
Súlyemelés
Megtalálták az eltűnt ugandai súlyemelőt Japánban
TEGNAP 13:23
*Olympic Games
Rejtély Tokióban: eltűnt egy olimpikon
16/07/2021 11:34