Le Mans-t még nem nyert a 32 éves angol versenyző, azonban az évad első két futamát látva, erre minden esélye megvan. Társaival (Lucas di Grassi, Loïc Duval) ugyan kizárták őket a Silverstone-i győzelmük után, de Spa-Francorchamps-ban ismét a legjobbak voltak.
Nem hinném, hogy a győzelem sok mindent megváltoztatott volna – mondta Jarvis –, de azért nagyszerű érzés, ha elsőként intenek le. Sokat vártunk erre a sikerre és nagyon keményen dolgoztunk érte. Még ha nem is mondjuk ki, ugyanez a célunk Le Mans-ban; ehhez azonban jól kell sikerülnie a tesztnek, s az autót a lehető legjobb állapotba kell hoznunk."

La Audi R18 de Loïc Duval, Lucas di Grassi et Oliver Jarvis vainqueur des Six Heures de Spa-Francorchamps

Fotó: AFP

Sports Car
Még mindig Le Mans
24/06/2016 08:33
Jarvis a riválisokról is ejtett néhány szót. „Erőben és végsebességben a Porsche jobb nálunk, ez tény. A Toyota meglepően gyors volt Belgiumban, nem igazán értjük hogyan csinálták. Véleményem szerint, elképesztő lesz ez az év, az elmúlt évekhez képest minden a feje tetejére állt, három ütőképes gyártó van és megjósolhatatlanok az eredmények. A legnyitottabb Le Mans lesz, amióta (2010) elindultam rajta."
Beszélt az optimális sebesség eléréséről, valamint a versenyzőtársakról. „Mindig óriási forgalom van a pályán, ráadásul most nem 56-an, hanem 60-an leszünk. Nem hangzik soknak ez a plusz négy autó, de a valóságban az, hiszen sok múlik a minőségen, mennyire felkészült versenyzők és autók alkotják a többletet. A teszt során ismerkedünk velük is. Ha ügyesek a társak, akkor majdnem mindegy hány autó van rajtad kívül, de még figyeljük az újakat. Nagyon izgalmas időszaka ez a felkészülésnek."
Végül pedig egy gondolat a biztonságról. „A Porsche kanyart mostantól nem beton szegélyezi – magyarázta Jarvis –, hanem gumifal. Kifogástalan munkát végeztek, s ez arra sarkal minket, hogy még gyorsabban menjünk bele a biztonságosabb kanyarba. Bízom abban, hasonló megoldásokat máshol is alkalmaznak majd a jövőben."

Albuquerque, Bonanomi, Jarvis - Audi #3 - Qualifying 3 - 24 Hours of Le Mans 2014

Fotó: Audi Motorsport

Sports Car
Toyota először?
16/06/2016 10:25
Sports Car
Új autó, új remények
15/06/2016 09:27