Kedden elhagyta a sienai kórházat Alex Zanardi korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok, aki június 19-én verseny közben egy teherautóval ütközve súlyosan megsérült.


Az 53 éves sportembert egy neurológiai rehabilitációs központba szállították, de hogy pontosan hol folytatja a felépülést, azt a család kérésére nem közölte az intézmény, ahol három műtétet is végrehajtottak Zanardin.
"A klinikai állapota és életjelei azt mutatják, hogy a stabilitás felé halad, ez pedig lehetővé tette a nyugtatók csökkentését és felfüggesztését, így átszállíthatóvá vált egy olyan intézménybe, ahol megkaphatja a szükséges neurológiai rehabilitációt" - mondta a Szent Mária kórház igazgatója, Valtere Giovannini, aki hozzátette, Zanardi különlegesen nagy erőről tett tanúbizonyságot.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépen volt és mesterséges kómában tartották, Ferenc pápa is kijelentette, hogy imádkozik érte.

alexZanardi.jpg

Fotó: Eurosport

Az olasz sportember ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt pedig 2016-ban Rióban.
MTI
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07