Foci vb-re, Eb-re tippelgetni jó dolog, az ember tud csempészni egy kis izgalmat az egyébként bűn rossz csoportmeccsekbe is, tud izgulni, hogy a görögök esetleg hátha találnak egy gólt mondjuk Elefántcsonpart ellen a 88. percben. Mert az ember persze legalább egy x-et tippel ilyen meccsekre, hiszen az európai csapat per definitonem nem kaphat ki senki mástól, csak a braziloktól, az argentinoktól illetve bármely más európai csapattól.
Leszámítva talán az albánokat.
Ezek ilyen reflexszerű dolgok tippeléskor 40 fölött, azt hiszem. Onnan tudom, hogy az imént tippeltem végig a csoportkör összes meccsét három perc alatt, beleértve minden csoport minden továbbjutóját is. Nem mondom, hogy kimunkált tippek voltak, de hát hogyan is lettek volna azok, ha az elmúlt naptári évben a BL döntő volt az egyetlen meccs, amit az elejétől a végéig néztem.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Merthogy idáig jutottam.
És nem azért nem néztem végig, mert úgy 15 évvel ezelőtt odamentem az Eurosport akkori vezetőségéhez, és azt mondtam, hogy én a továbbiakban focit NEM szeretnék közvetíteni, mert szerintem a foci az teljes embert kíván, és ha én atlétikát, teniszt, alpesi sít szeretnék közvetíteni, akkor nem marad energiám arra, hogy elolvassam, miként áll az argentin másodosztály, illetve miféle átigazolási hírek érkeznek Dnyipropetrovszkból. Nem, nem azért nem néztem végig egyetlen meccset sem, mert nekem ez nem szakterületem, hiszen öt éve sem volt az, akkor még mégis végignéztem. Azért nem néztem végig egyet sem, mert halálosan ráuntam erre az egészre. Rájöttem, hogy a meccseknél, a focinál már sokkal jobban kedvelem már magát a meccsnézést a barátaimmal. Sőt konkrétan csak azt szeretem már. Egyedül a világ minden pénzéért meg nem néznék már egyet sem.
Szemben mondjuk egy Hahnenkammrennennel, vagy egy 50 km-es sífutóversennyel a Holmenkollenről.
Így aztán ami itt lentebb a következik, azt még véletlenül se tekintse senki fogadási segédletnek, annál is inkább, mert fogadási segédletet olyan sportágakban sem tudok nyújtani, amihez történetesen értek is valamicskét. Persze a focihoz - megintcsak per definitionem - mindenki ért. Leszámítva talán az edzőt, a játékvezetőt és a kommentátort. Utóbbi akár felmentést is adhatna nekem, hiszen mint sportriporternek, ezek szerint talán jogom lenne nem érteni a focihoz, de mivel én futballt nem közvetítő sportriporter volnék, őszintén szólva nem tudom, pillanatnyilag hova soroltatok.
Mindezeket figyelembe véve, félve, hosszas vívódás után, szinte csak mormolva a bajszom alatt, de meg merem kockáztatni: ezt a világbajnokságot tökmindegy ki nyeri meg. És nem a nihil, a már fentebb emlegetett ráunás kényszerített arra, hogy ezt a tippet bevállaljam, nem, erről szó sincs. Tényleg gondolkodtam rajta eleget, míg ezt a bátor döntést meg mertem hozni. És mivel tudom, hogy a tökmindegyre még kevesen tippeltek, ezért érzem a döntésem súlyát is. És tudom azt is, hogy indoklás nélkül az egész mit sem ér. Indoklás nélkül akárki tud tökmindegyezni.
Régről kell kezdenem. Onnan, hogy a magyar labdarúgás fertőjében három konszenzusról tudok, mióta élek. Az első, hogy az előző generáció mindig jobb volt, mint az aktuális. Puskás jobb volt Albertnál, Albert Törőcsiknél, Törőcsik azoknál, akiknek a nevét papírra sem vetem. A második, hogy az aktuális szövetségi kapitánynál bárki más jobb volna.
A harmadik, hogy idősebb Knézy a németeknek drukkolt.
Innen indulnék, ettől a harmadik konszenzustól. Egyszerű volna azt gondolni, hogy valamiféle titkolódzás miatt szinte menekültem ebbe a tökmindegybe. Hogy pusztán csak nem szeretnék idősb Knézy lenni, aki kiadta magát.  Nem, ez nem így van. Az is hibás elgondolás, hogy azért nem tippelek rendesen, mert Roger Federer nem jutott ki a világbajnokságra, hiszen ilyesmiről sincs szó.
A tökmindegy egy kétségbeesett kiáltás.
Egy segélykérés. Mert ma Magyarországon a nézők java része azzal van elfoglalva meccsnézés közben, a meccs helyett, hogy kinek drukkol a kommentátor. Pedig tudhatná jóelőre is, hiszen a kommentátor történetesen mindig a másik csapatnak drukkol, mint ő.
A tökmindegy egy tiltakozás az ellen, hogy ma Magyarországon a kommentátorok (legyen szó bármilyen sportágról) a partjelzőkkel kerültek egy szintre emiatt, akik ugyebár - ismételten csak per definitionem - mocskoscsalók. Így egyben.
Ez a tökmindegy egy tiltakozás még akkor is, így a világbajnokság előestéjén, ha félek, néhány hét múlva sokan idézik majd Vitray Tamás 2006-os híres mondását. Tudniillik, hogy "a világbajnokságon dolgozó kommentátorok közül mindössze egyet tekintek szaktársamnak."
Egyébként tökmindegy = Argentína, de csak azért mert Argentína-drukker még sosem voltam, Messit meg szeretem.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07