Vogel Adrira pályafutása talán legfontosabb, de mindenképpen egyik legnehezebb hétvégéje várt, hiszen egy legendás csehországi versenyen minden különösebb pályaismeret nélkül ráadásul egy számára teljesen új, és a korábbiaknál sokkal erősebb versenyautóval mutatkozott be a nemzetközi ralis mezőnyben. A magyar versenyző navigátorával Notheisz Ivettel fantasztikusan vette az akadályokat, a négyautós női kategóriát megnyerte, az R2-esek 16 autós mezőnyében pedig hatodik helyen végzett. Vogelék az összetettben a 88 indulóból 36. helyen értek célba.
A legendás csehországi versenyen, a Rally Bohemián próbálhatta ki először új autóját a magyar női ralipáros: a Ford Fiesta Rally4, az R2-es Fiesta agresszívebb változata, de az eredmények azt mutatják, hogy hamar megtanultak együttműködni a lányok az autóval. Vogelékre a beszámolók szerint tizennyolc gyorsaságin összesen 160, bukkanókkal teli kilométer várt, a pályából szinte semmit, de az autóról sem sokat tudtak. 
"Tanulni mentünk most Csehországba, hiszen ezzel az autóval még nem versenyeztem, az első Eb előtt jó lett volna egy picit összeismerkedni és úgy érzem, hogy ezalatt a 160 gyorsasági kilométer alatt ez sikerült is – kezdte beszámolóját Adri, akit a hazaút alatt tudtunk elérni.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Az új technikával sok idejük nem volt megismerkedni a lányoknak, az úgynevezett shakedown során hatszor 1.3 kilométer állt a rendelkezésükre, valamint volt egy SuperSpecial-szakasz, amely nem számított bele a bajnokságba – de azért a biztonság kedvéért a kategória összetett 4. helyét így is megszerezték – az két kilométeres volt, összeszokásra tehát ennyi futotta.

A technika új és ismeretlen volt, de az összeszokással nem volt gond!

Fotó: Eurosport

„Az autóban a lóerő volt amúgy a legnagyobb újdonság, valamint a váltó áttétele. Ami a versenyt illeti, ott meg az összetétele a pályáknak. Volt macskaköves belvárosi rész, széles utak is voltak hosszú egyenesekkel, a rengeteg ugrató is nehezítette a dolgunkat és akkor még az időjárásról nem is beszéltem, hiszen szombaton esett, az erdős részeken pedig nem száradt fel a víz.  Szóval váltakoztak az időjárás adta adottságok.”
A magyar kettős a pályaismeret hiányával is meg kellett hogy küzdjön, lévén Csehországban korábban még nem versenyeztek.
„Három lehetőségünk volt felírni mindegyik gyorsaságit, illetve az etapokat. Én otthon készültem belső kamerás felvételekről és bizony jó volt ezt észrevenni, hogy tudom hogy hol járok, amikor már „élőben” ment a verseny.”
"A pályaversenyeken már megszoktak a srácok" - Vogel Adrienn idén már az ERC-ben próbál szerencsét | Eurosport
Az egyik legmagasabban jegyzett magyar női autóversenyzővel, Vogel Adriennel beszélgettünk a Klubrádión futó Hosszabbítás című műsorunk legutóbbi adásában. A pilóta, aki éveken át pályaversenyzéssel foglalkozott, idén teljes mértékben a ralizásra koncentrál, és ha újraindul az ERC-sorozat, négy versenyen szeretne teljesen összhangba kerülni navigátorával és új autójával.
Az otthoni gyakorlás és a pálya közös feltérképezése bizony jól sikerült, hiszen már a verseny kezdete után közvetlenül kiegyensúlyozott magabiztos versenyzést mutatott a magyar páros. Az eredmények is jöttek, és nem csak a lányok között, de bizony a sok profit felvonultató férfi mezőnyben is helyt tudott állni a Vogel-Notheisz kettős.
A szombati napon kezdtünk egy 10. hellyel, az volt a városi gyorsasági. Utána kimentünk és jöttek a hosszabb gyorsaságik, ahol egy esőben 5. helyet autóztam, utána pedig 8-10. hely között voltam végig, majd a napot tizedikként zártam. Vasárnap több hatodik helyet szereztünk és összetettben a kategóriában a 6. helyen végeztünk. Lengyelországból és a csehek közül is sok profi versenyző indult, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek, szóval annak külön örülök, hogy néhányuknál tudtunk egy-két gyorsaságin jobb időt menni.
Ez jó jel, hogy van itt keresnivalónk és részt vehetünk ehhez hasonló profi vagy még ennél is profibb versenyeken, mert meg fogjuk tudni állni a helyünket.
Emellett volt egy külön bajnokság a lányok számára is, ott elsők lettünk, a másodiktól majdnem nyolc perc előnyt autóztunk ki. Nem mellékesen a második helyezett lány egy 300 lóerős, összkerekes Subaruval versenyzett, a technikája tehát jobb volt.”
Persze ahogy az lenni szokott nehézségek is hátráltatták a lányokat, szombat reggelre elszállították az utcai autójukat, majd az első gyors után etapon több kilométeres dugóba kerültek és akkor ott volt még a stressz is.

Nyerő páros!

Fotó: Eurosport

„A legnagyobb nehézséget számomra az étkezés jelentette, mert akkora volt a stressz rajtam, hogy nem tudtam enni. Nyilván izgultam az ugratóktól is, mert nem ugrattam még autóval. De nem volt gond, a Ford szépen „cicásan” ugrott. Meglepő is volt, hogy milyen jól lehetett ugratni vele.”
A technikával tehát gyorsan összeszoktak a lányok, és a közös munka is remekül ment a hétvége során.  
„Ez lesz a harmadik éve, hogy együtt ülünk az autóban Ivettel. Nagyon megbízom benne, nagyon jó navigátor. Ez az év egy gyorsabb autóval neki is új kihívásokat jelent, de remekül vette ő is az akadályokat, szóval én vele is szeretném folytatni a közös munkát a raliban. Az itiner felírásában fejlődnünk kell, valamint az olyan utakon, amelyek rosszabb minőségűek, illetve ahol sok a felhordás, ezeken van még hova fejlődnünk, ebben kell még több tapasztalatot szereznünk.”
Ami pedig a következő időszak menetrendjét illeti, nincs megállás a Roger Racing Team női párosa (idén a cseh Orsák Rallysporttal együttműködve) július 24-e és 26-a között Olaszországban folytatja a versenyzést (Roma-rali), de a magyar rajongóknak sem kell bánkódniuk, hiszen Adriék idehaza az Eger-ralin és az Eb-futamnak számító Rally Hungary-n is elindulnak még.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07