Második helyezés az összetett Világkupában; egy ezüst- és egy bronzérem Szocsiból, a téli olimpiáról - megkérdőjelezhetetlen, hogy Peter Prevc az előző szezon egyik legjobb síugrója volt. A siker természetszerűleg megváltoztatta, vagy inkább megnövelte a ránehezedő nyomást, amivel ő is tisztában van.
„Persze, a nyomás most már nagyobb, az emberek is többet várnak tőlem. Ez extra motivációt jelent számomra a szezon kezdete előtt nem sokkal. Tudom, hogy csak kemény munkával tudok nagy dolgokat elérni”  - mondta Prevc az rtvslo.si portálnak. A huszonkét esztendős szlovén síugró nem tűzött ki maga elé elérendő eredményeket, ahogy ő mondja, ez számára inkább egyfajta személyes dolog. „Az én célom, hogy a lehető legjobbat hozzam ki az ugrásaimból. Kiegyensúlyozott szeretnék lenni. Szeretném, ha a lehető legkevesebb hibát vétenék a szezon során, és meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes. Aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.”
A jó szezonkezdet kiemelt fontossággal bír a szlovén számára, főleg az utóbbi évek tükrében. „Eddig sohasem rajtoltam igazán jól.Idén jól akarok végre kezdeni, és feledtetni akarom a tavalyi szezon elejét.” - nyilatkozta Prevc, aki tavaly egy huszonegyedik hellyel kezdte a szezont Klingenthalban, és Engelberg előtt nem is volt a TOP 10-ben…
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
A legtöbb nagyágyúval ellentétben - akik elmondásaik szerint a Négysáncversenyre és a faluni világbajnokságra fókuszálnak - Prevc nem szeretne előre meghatározott versenyekre koncentrálni. „Ezeket úgy nevezem csak, hogy „média-felhajtás”, hiszen a média ezekre a versenyekre jobban odafigyel. Számomra viszont a legkisebb verseny is egy komoly „felhajtás”. Nem vehetsz egyetlen versenyt sem félvállról, és nem mondhatod, hogy nem fontos. Ilyenkor esik az meg, hogy a nagy versenyekre már nem tudsz megfelelően felkészülni.”
Prevc számára a versenyképes szlovén válogatott - benne fiatalok és idősek működő elegyével - fontos szerepet játszik: „A csapatunkban vannak tapasztalt ugrók, mint Robert Kranjec vagy Jernej Damjan, illetve vannak fiatalok, mint Cene (Prevc) vagy Anze Lanisek. Egészséges verseny folyik csapaton belül, és ez jót tesz hosszútávon.”
Forrás: FIS
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07