A hazai közönség legnagyobb örömére a norvégok uralták a váltóversenyeket a sífutó világkupa lillehammeri állomásán. A férfiak 4x7,5 km-es számában a dobogó mindhárom fokát hazai váltók foglalták el, míg a hölgyek 4x5 km-es versenyében a norvégok majdnem két perces előnnyel nyertek a második helyezett csapat előtt.
A Falla - Oestberg - Johaug - Weng összetételű norvég női váltó mögött a második helyet a finnek szerezték meg, Parmakoski - Niskanen - Molonen - Kylloenen összeállításban, míg harmadikként az Egyesült Államok csapata végzett, melynek tagjai Brennan, Bjornsen, Stephen és Diggins voltak. Az amerikaiak utolsó futója, Jessica Diggins nem sokkal a vége előtt utolérte és megelőzte Ragnild Hagát, a norvég II-es váltó befejező emberét és ezzel megszerezte csapata számára a bronzérmet.
A férfiak versenye teljes norvég dominanciát hozott. Voltak pillanatok, mikor úgy tűnt, hogy az olaszok vagy az oroszok esetleg beleszólhatnak a dobogós helyek elosztásába, ám végül a hazaiak söpörték be az első három helyet. A norvég I-es csapat lett a győztes Dyrhaug - Holund - Sundby - Northug összeállításban, a norvég III-as váltó (Nyenget - Rundgreen - Sveen - Krogh) érkezett be a második helyen, míg a dobogó harmadik fokát a norvég II-es csapat (Iversen - Toenseth - Roethe - Gloeersen) csípte el.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Nyilatkozatok a versenyt követően:
Heidi Weng (NOR I):
Hihetetlenül boldog vagyok, hogy nyertünk. Reggel nagyon ideges voltam, mert ez volt az első alkalom, hogy befutóember voltam a váltóban, úgyhogy ez egy rendkívül izgalmas nap volt számomra.Kerttu Niskanen (FIN): Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk a második helyet. A lányok hatalmasat mentek; a saját teljesítményemmel nem vagyok elégedett, de nagyszerű érzés egy ilyen jó csapat tagjának lenni.Liz Stephen (USA): Nagyon örülünk a harmadik helyünknek, remek érzés volt a dobogón állni. Jól mentem az emelkedőkön felfelé, azonban lefelé már küzdelmesebb volt a dolog. Nagyon bíztam Jessie-ben, hogy megcsinálja, örülök, hogy így is lett.Hans Christer Holund (NOR I): Ez egy remek hétvége a számomra, tegnap dobogón álltam egyéniben, ma pedig nyertünk a csapattal. Nagyon örülök, hogy ilyen jó formában vagyok.

fiúk

Fotó: Eurosport

Fotó: Europress/AFP
Finn Haagen Krogh (NOR III):
Nehezek voltak a körülmények, elég jeges volt a pálya. Végig koncentrálnom kellett a technikámra. A csapattársaim nagyon jól mentek, de nekem ez ma nem esett annyira jól. A terv az volt, hogy egy egyenletes 7,5 km-t síelek és nem robbantok a végén.Sjur Røthe (NOR II): Mindent beleadtam az első két km-en és megpróbáltam tartani a lépést a többiekkel. Elég jó iramot mentem, de Martinnal (Sundby) nem lehetett mit kezdeni. Mikor Legkov megérkezett, akkor is bíztam benne, hogy magam mögött tudom tartani.
(Forrás: fis-ski.com)
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07