A mai napon a római ATP torna döntőjére tippelek. Aki látta ezen a héten Djokovicot, az tudja, hogy hatalmas hullámvölgyei vannak (mint általában), és Nadal ellen ez aligha férhet bele. A spanyol is komoly nehézségekkel indult a tornán, ugyanis az első három meccsén szettet vesztett, márpedig az ilyesmi nem jellemző rá.
Igaz, az idei salakszezonja egyelőre igencsak döcögős, elég, ha csak a tavalyival hasonlítjuk össze. 2013-ban a Roland Garros előtt mind a négy salakos versenyén döntőbe jutott, és mindössze egy mérkőzést vesztett (naná, hogy Djokovic ellen, a Monte Carlo-i döntőben). A megnyert 19 meccsén összesen négy játszmát bukott.
Ezzel szemben idén kétszer is a negyeddöntőben búcsúzott (Monte Carlóban Ferrer, Barcelonában Almagro győzte le), ami már önmagában méltatlan hozzá képest. Aztán a madridi tornát megnyerte, bár ehhez nem ártott a döntőben Nishikori sérülése. Rómában pedig jöttek a szettvesztések Simon, Youzhny és Murray ellen.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Mindezek miatt olyan magas (1,7) a szorzó Nadal győzelmére. Illetve természetesen nagyon fontos körülmény, hogy Djokovic az ellenfele, aki időnként legyőzi őt salakon, mint például három éve Rómában és tavaly Monte Carlóban.  Kérdés, hogy a szerb mennyire tudja kontrollálni a hullámvölgyeit, amelyekből jócskán akadt ezen a héten. Ő is három szettet bukott (Kohlschreiber, Ferrer és Raonic ellen). Mindezekből arra következtethetünk, hogy egyelőre nincs csúcsformában a világranglista első két helyezettje, illetve éppen arra is, hogy az üldözők jönnek egyre közelebb a legjobbakhoz. Én az utóbbira gondolok.
No de akkor mi lesz a római döntőben? Majdhogynem pénzfeldobásos, azaz 50-50%-os sanszot látok. Ennélfogva nem is a győztesre fogadok elsősorban, hanem arra, hogy háromszettes meccset fognak játszani. Annyira közel vannak egymáshoz, és annyira magas a 2,1-es szorzó erre a kimenetelre, hogy egyértelműen ezt érzem a legjobb fogadásnak. A döntő 16 órakor kezdődik, a melyet a Digisport 2 közvetít élőben
Ha kénytelen lennék, akkor az „esélytelenebbre” fogadnék, azaz Djokovicra, hiszen az ő sikere 2,2-szeres pénzt fizet. Nadal már nyert egy salakos tornát, Djokovic viszont még nem. Ott van Nadal részéről némi Djokovic-fóbia is, és persze ott van a szerb mindent elsöprő akaratereje. Mindezek miatt két nyert szettig igazán jó sansza van Nadal ellen.
További fogadások, javaslatok:
A Serie A utolsó fordulójában a Juventus fogadja a Cagliarit. A vendégek, mióta biztosították a bent maradásukat, nem nyertek meccset, és idegenben különben sem veszélyesek. A Juventus hazai pályán, már bajnokként parádéval búcsúzhat a szezontól és a szurkolóktól, tehát legalább kétgólos Juventus győzelemre számítok. Kezdés 15 órakor.
Az NBA-ben az Indiana – Miami párharcban kivárom az első meccset. Szerintem az első két találkozóból az egyik az idegenben játszó Miami-é lesz, úgyhogy remélem, Indiana-sikerrel kezdődik a sorozat, és akkor a második meccsen jobb szorzója lesz a Miaminak.
A férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjében egyértelmű esélyes az aranyra a Real Madrid, tehát a döntőre nem szívesen fogadok. A sportfogadás fontos részének tartom, hogy tudjuk, mire nem érdemes fogadni. A bronzmeccs, mint mindig, kiszámíthatatlan, de mivel a CSZKA lehetett sokkal csalódottabb a már szinte megnyert elődöntő után, ezért a Barcelonára teszek.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07