Ronaldinho, a brazil futball élő legendája azt mondta, hogy szinte hazajár Magyarországra.
A 97-szeres válogatott, nem mellesleg aranylabdás és világbajnok labdarúgó a European Teqball Tour budapesti állomásának pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozott. A tornára, amely egyben a jövő évi, lengyelországi Európa Játékok első kvalifikációs versenye is, 29 ország 150 versenyzője jelezte részvételét.
A négynapos budapesti esemény sztárvendégeként Ronaldinho büszkén mesélt a sportághoz és Magyarországhoz fűződő viszonyáról.
Sportok
Potyognak a magyar érmek a kajak-kenu pályán - Kövesd nálunk az Eb-ket!
21/08/2022 - 09:19
"Ennyi év után már úgy érzem, szinte hazajárok Magyarországra, egy nagy család tagja lehetek a testvéreimmel együtt, akik gyakorlatilag mindig elkísérnek. Hatalmas öröm látni, ahogy a teqball évről évre, tornáról tornára fejlődik, ráadásul a sportág szülőhazájában részt venni egy ilyen nívós tornán, mindig különleges élmény" - jelentette ki.
Hozzáfűzte, hogy szeretete a labdarúgás iránt azután sem csökkent, hogy abbahagyta az élsportot.
"Büszke vagyok rá, hogy előbb hazámban, Brazíliában, majd az egész világon részese lehetek, lehettem a sportág elterjesztésének, jó érzés ennyire komoly szerepet játszani a fejlődésben. Ráadásul a nemzetközi szövetség kifejezetten nyitott a javaslataimra, gördülékeny a kapcsolat.”
Nagyon sokan azt várjuk, hogy a kemény munkánknak köszönhetően a 2028-as olimpián már a teqball is a program része lesz
- mondta.
Borsányi Gábor, a nemzetközi szövetség (FITEQ) elnöke, a teqball társalapítója ezzel kapcsolatban kiemelte: a nemzetközi szövetség már 147 nemzeti szövetséget tudhat a sorai között, de a további terjeszkedés a cél.
"Reméljük, hogy a tagság bővülésének és a sportág fejlettségének eredményeként, 2028-ban akár már az olimpiai programban is szerepelhet a teqball, ezáltal még magasabb szintre juttatva ezt a százszázalékban magyar sportinnovációt."
Forrás: MTI
Sportok
Kopasz Bálint arany-, a női kenupáros és Adolf Balázs ezüstérmes - Kövesd velünk az Eb-ket!
20/08/2022 - 16:54
Sportok
35 ezer tehén bőre megy rá egyetlen NFL-szezonra, az óceánok pedig labdatemetőkké válnak
19/08/2022 - 17:28