Finoman szólva is pikáns, ha egy norvég sportoló hirtelen svéddé válik. Pláne, ha mindezt a két ország örökös harci terepén, a téli sportok valamelyikében teszi. Bár a legelvakultabb biatlon szurkolóknak sem mond sokat Torstein Stenersen neve, mostani bátor országváltásával egy csapásra az érdeklődés kereszttüzébe került. A 26 éves sílövő már szeptember közepén megkapta az állampolgárságot.
A meglepő döntés hátterében az állt, hogy a tehetséges biatlonos nem érezte, hogy elegendő támogatást kapott volna a norvég szövetségtől. "Nem tagadom, valóban kevés figyelmet kaptam eddig. Vannak, akik kritizálnak a döntésem miatt, de sokan azt mondják, hogy inkább azokra a pozitív dolgokra koncentráljak, ami rám vár Svédországban. Egyszerűen nem volt elegendő anyagi támogatásom Norvégiában, ezért döntöttem a váltás mellett" - nyilatkozta a jövőben immáron svéd színekben szereplő sportoló.
Stenersen eddigi pályafutása során négy IBU Kupa versenyen indult a 2012/13-as szezonban, ezeken pedig 11. és 29. helyek között végzett.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
"Fiatal koromtól kezdve ott voltam a legjobbak mögött, de sohasem voltam én a legjobb. Sajnos nem kaptam esélyt a Világkupa szereplésre, mert ez a norvég csapatban lehetetlennek tűnt. Az Európa Kupában szerepeltem többször is, de ahhoz nem kaptam elég támogatást, hogy felküzdjem magam a Vk-keretbe is. Ígéretek voltak ugyan, de ez nekem kevés" - mondta Stenersen, aki már nyolc éve amúgy is Svédországban (Östersund) él. Új hazájának színeiben vélhetően a nagyon vágyott Világkupa-debütálásra is hamarosan sor kerülhet. Annál is inkább, mert a svédeknél az előző tél végén két klasszis biatlonos, Björn Ferry és Carl Johan Bergman is szögre akasztotta a puskát...
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07