Az olimpikonok soron kívüli beoltásával kapcsolatban ezen a héten már megkérdeztünk néhány élsportolót,  hogy hogyan is vélekednek a kérdésről, mint ahogyan néhány nappal ezelőtt ez volt a téma podcastunkban is. 
Eurosport podcast·Hogy lehet olimpia úgy, hogy ne pattanjanak el a társadalmi feszültségek?
Akkor is elmondtam, azóta sem gondolom másként: olyan kérdésről van szó, mellyel kapcsolatban mindkét oldal tud teljesen racionális érveket felsorakoztatni, éppen ezért egyáltalán nem egyszerű valamelyik oldal mellett letennie a voksát bárkinek is.
Sportok
Szurkolj Valter Atinak a Girón, újra száguldanak Micheliszék, visszatér Rafa Nadal
28/04/2022 15:40
Illetve, ha ilyen-olyan oknál fogva valaki le is teszi, akkor is nehezen tud a másik oldal érveivel vitatkozni. 
Mert már csak a matematika jellegéből adódóan sem lesz jelentős mennyiség a 2-300 (de még a 6-700 sem) több százezerhez vagy millióhoz képest, mint ahogyan akkor is csak hümmög az ember, amikor egy olimpikon úgy látja, hogy ő inkább a saját édesanyját szeretné előbb beoltva látni, mint saját magát. És az is nehezen támadható álláspont, ha bárki úgy véli, hogy nem szerencsés kivételezni egy sportolóval, mondjuk egy pedagógussal szemben. 
Mondjuk úgy, hogy racionális szempontok ütköztek erkölcsiekkel, etikaiakkal. 
Abban is van ráció, ha azt mondjuk: ha már oltunk, akkor már oltsunk hamar, hiszen így tudjuk a sportolók felkészülését minél hosszabb távon garantálni. És úgy fest ez az utóbbi szempont biztosan nem fog hiányt szenvedni, hiszen nem sokat lacafacáztunk: az oltás már ma megkezdődik. Letettük a voksunkat – vagy hát inkább letették a voksunkat – az egyik oldal mellett, ezzel alapvetően nincs is semmi gond. 
Vagy inkább megszoktuk már.
Az elmúlt tíz évben Magyarország sportpolitikája, sportfinanszírozása sokkal inkább hasonlít egy egykori kommunista ország sportpolitikájához, mint egy nyugat-európaiéhoz, így aztán, aki kíváncsi arra volt, hogy be fogjuk-e oltani az olimpikonjainkat, annak elég volt belegondolnia, hogy milyen döntés született volna ugyanebben a kérdésben mondjuk az ötvenes években. Akkor minden, az országban fellelhető banánt és narancsot a tatai táborban készülő sportolók kaptak, most az oltásnál kerülnek előrébb a sorban. Nyilván a dimenziók - hála az égnek - mások, ám a kivételezés ettől még kivételezés marad. De mivel mindkét oldal tud sorakoztatni észérveket, még ezzel sem lett volna baj, hiszen valahogy, valamilyen szempontok mentén tényleg dönteni kellett. 
A baj azzal van, hogy a százból, kétszázból, hat-hétszáz lett - mint ahogyan az Schmitt Pál nyilatkozatából tegnap kiderült. 
És nem azért van vele probléma, mert az háromszor annyi, hiszen ez még mindig csak 6 tized százalék egymillió emberre vetítve, ami ugyanúgy elhanyagolható, ráadásul Magyarországon az elmúlt 10 napban mindig volt legalább 20 000 szabad vakcina. A gond azzal van, hogy bővült a kör. Már nem csak a sportolókról beszélünk. Hanem az edzőkről, esetleg sportvezetőkről is. És itt azért már joggal merül fel a kérdés: ők mégis miért? 
Ha az olimpikont beoltották, az azt jelenti, hogy nem fogja elkapni a koronavírust. Ugyanúgy nem fogja elkapni a koronavírust a barátnőjétől, a mamájától, az edzőjétől és a szövetségi elnöktől sem. Utóbbi kettő kap oltást, előbbi kettő nem. 
Ennek mégis mi az értelme?
Sportok
Volt egyszer egy Jugoszlávia... de a (sport)világ úgy tűnik, nem tanult belőle
01/03/2022 16:26
Sportok
Peking 2022 - Javított a címvédő curling vegyespáros
03/02/2022 16:02