19:26 Vizes Eb - Románoké az első két hely férfi óriás-toronyugrásban

Román arany- és ezüstérmest avattak a férfi óriás-toronyugróknál a római Európa-bajnokságon szombaton. Constantin Popivici 455,70 pontot kapott a 27 méteres magasságból végrehajtott négy ugrására, míg honfitársa, Catalin-Petru Preda 436,20 ponttal zárta a kétnapos viadalsorozatot. A bronzérmet az olasz Alessandro De Rose érdemelte ki 416,45 ponttal, míg a szakág élő legendájának számító, 38 éves, kétszeres világbajnok francia Gary Hunt ezúttal negyedik lett.

Sportok
Potyognak a magyar érmek a kajak-kenu pályán - Kövesd nálunk az Eb-ket!
21/08/2022 - 09:19

19:02 Multisport Eb - Német-szlovén és német-osztrák döntő egyesben az asztaliteniszezőknél

Férfi és női egyesben is lesz német játékos a vasárnapi döntőben a müncheni multisport Európa-bajnokság asztalitenisz-versenyén.
Dang Qiu a szlovén Darko Jorgiccsal csap majd össze - mindketten svéd ellenfelet győztek le a szombati elődöntőben -, Nina Mittelham pedig az osztrák Sofia Polcanovával mérkőzik az aranyért a zárónap délutánján. Az elődöntők vesztesei bronzéremmel zártak.

18:33 Vizes Eb - Gellért Gábor szerint nem lehet eredményt hirdetni 25 kilométeren

Gellért Gábor szövetségi kapitány szerint képtelenség eredményt hirdetni a nyíltvízi úszók 25 kilométeres számában a római Európa-bajnokságon.
Bővebben arról a káoszról, ami a nyíltvízi úszók versenyén történt, ebben a cikkben olvashattok.

18:27 Vizes Eb - Olasz győztest avattak a férfi műugróknál 3 méteren

A hazai közönség előtt szereplő Lorenzo Marsaglia nyerte szombaton a férfi műugrók 3 méteres versenyét a római Európa-bajnokságon.
Az 1 méteren két napja Eb-második, 25 éves olasz versenyző hat ugrására kapott 453,85 ponttal diadalmaskodott a brit Jordan Houlden, és honfitársa, az egyméteres viadalon is bronzérmesként végző Giovanni Tocci előtt.
Eredmények: műugrás, férfi 3 m,
Európa-bajnok:
 • Lorenzo Marsaglia (Olaszország) 453,85 pont
 • 2. Jordan Houlden (Nagy-Britannia) 428,55
 • 3. Giovanni Tocci (Olaszország) 392,70

18:23 Multisport Eb - Hatodik a férfi tornacsapat

A magyar férfi tornacsapat a hatodik helyen végzett a müncheni multisport Európa-bajnokság keretein belül zajló kontinensviadalon.
A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Kiss Balázs összeállítású együttes a csütörtöki selejtezőből nyolcadikként lépett tovább, szombaton pedig remek teljesítményt nyújtva, a németeket és a spanyolokat megelőzve két pozíciót javított.
Kovács István szövetségi kapitány a kiutazás előtt azt mondta: a cél a legjobb 13 közé kerülés, mert így részt vehetnek az október 29. és november 6. közötti, liverpooli olimpiai kvalifikációs világbajnokság csapatversenyében. Az aranyérmet a britek érdemelték ki, a második helyen az olaszok, a harmadikon pedig a törökök végeztek.
Mészáros egyéni összetettben hatodik lett csütörtökön, talajon pedig másodikként került be a vasárnapi szerdöntőbe.
Eredmény (az Eb honlapja alapján):
férfi csapatverseny, Európa-bajnok:
 • Nagy-Britannia (James Hall, Joe Fraser, Jake Jarman, Courtney Tulloch, Garnni Regini-Moran) 254,295 pont
 • 2. Olaszország (Nicola Bartolini, Lorenzo Minh Casali, Andrea Cingolani, Matteo Levantesi, Yumin Abbadini) 247,494
 • 3. Törökország (Ferhat Arican, Kerem Sener, Ahmet Onder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Kosak) 246,162
 • ...
 • 6. Magyarország (Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Kiss Balázs) 243,527

17:18 Káosz a vízben

Elképesztő körülmények között, idő előtt befejeződött a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenye a római Európa-bajnokságon.
A délután egyre erősödő szél hatalmas hullámokat kavart Ostia tengerpartján - emiatt egyébként már a csütörtöki és a pénteki nap küzdelmeit is elhalasztották -, melyek össze-vissza dobálták a kísérő hajókat és a célként szolgáló vízi egységet is szétbontotta, illetve elmozdította a helyéről.
Bő három és fél óra úszás után a sajtóközpontban először elterjedt a hír, hogy lefújták a viadalt, ennek ellenére sokáig még jó néhányan a vízben tempóztak, majd ők is kiúsztak. Voltak olyanok, akik áthaladtak a célon és "biztos ami biztos", rácsaptak a táblára.
A négy magyar közül nem sokkal a kaotikus jelenetek előtt jött ki a vízből a hazai rendezésű világbajnokságon bronzérmes Gálicz Péter, valamint Vas Luca. Mellettük Sárkány Zalán és Balogh Vivien volt ott a mezőnyben. A szervezők egyelőre annyit közöltek, hogy a "versenyt megállították".

16:43 Multisport Eb - Adolf Balázs ezüstérmes kenu egyes 5000 méteren!

Adolf Balázs ezüstérmet szerzett szombaton kenu egyes 5000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A befutó után közvetlenül bejelentették, hogy félbeszakítják a versenyt, a heves eső pedig néhány perc múlva meg is érkezett. Később a szervezők közölték, hogy a maradék három 5000 méteres számot (férfi és női K-1, női C-1) vasárnapra halasztják.

A második helyezett Adolf Balázs (b) és a győztes német Sebastian Brendel a célban a férfi kenu egyes 5000 méteres döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án. A versenyt félbeszakítottak a közelgő vihar miatt. MTI/Koszticsák

Fotó: MTI


16:32 Vizes Eb - Brit siker női szinkrontoronyugrásban

A mindössze 17 esztendős Andrea Spendolini-Sirieix és partnere, Lois Toulson az ukránokat és a németeket megelőzve nyert szinkrontoronyugrásban. A tinédzser brit versenyzőnek ez már a harmadik érme az olasz fővárosban, korábban toronyugrásban nyert, a csapatversenyben pedig harmadik volt honfitársaival.
Eredmények: műugrás, női szinkrontoronyugrás
Európa-bajnok:
 • Andrea Spendolini-Sirieix, Lois Toulson (Nagy-Britannia) 303,60 pont
 • 2. Kszenija Bajlo, Szofija Liszkun (Ukrajna) 298,86
 • 3. Christina Wassen, Elena Wassen (Németország) 289,86

15:12 - Így nyilatkoztak érmes versenyzőink a szombati döntők után

 • Kopasz Bálint (K-1 1000 m, 1. hely):
"Nagyon boldog vagyok, hogy kijött egy csúcsszuper forma, pedig délelőtt úgy éreztem, hogy nyomott vagyok egy kicsit, elég magas volt a páratartalom. Viszont nagyon jó taktikát alkalmaztam, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy erős voltam fejben, ami nem könnyű minden ezer méteres versenyen. Ez a legnagyobb erősségem. Az utolsó kétszáz méteren olyat tudtam indítani, amivel megtörtem Pimentát. Hosszú évek óta versenyzünk együtt és kiismertem. Fantasztikus így zárni ezt az évet. Továbbra is büszke vagyok arra, hogy edzőmmel, édesanyámmal ilyen jól együtt tudunk dolgozni és megbízunk egymásban. Szeretnék még sok ilyen szép versenyzést, eredmény megélni vele."

 • Bragato Giada (C-2 500 m (2. hely):
"Nagyon jó pályát jöttünk, a vb után azt mondtuk, hogy itt következik a visszavágó az ukránokkal. Ez sajnos nem sikerült, de már most is közelebb voltunk hozzájuk és még közelebb is fogunk kerülni, jövőre az a cél, hogy megverjük őket. Ez az év felülmúlja a várakozásainkat. Elég nagy teher, hogy most olimpiai számban indulunk, és szerettünk volna jól bemutatkozni a felnőtt mezőnyben, megmutatni, hogy figyelni kell ránk."
 • Nagy Bianka (C-2 500 m (2. hely):
"Nem volt előfutamunk, ezzel együtt nem éreztem első pályásnak a versenyünket. Amióta kint vagyunk, próbáltuk feltérképzeni a pályát. Még indulunk a szegedi U23-as vb-n, most úgy érzem, az nagyon fog fájni, mert feszített a tempó. Remélem, most tudunk egy kicsit pihenni, nekem Szegedre egyébként sem kell sokat utaznom, úgyhogy ott még tudjuk majd hozni a jó formánkat."
(MTI)

15:01 - Kopasz Bálint arany-, a női kenupáros ezüstérmes

A magyar versenyzők egy-egy arany- és ezüstérmet gyűjtöttek a szombati döntős program első részében a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. Összefoglaló.

13:35 - Ezüstérmes a női kenu kettes 500 méteren

A Bragato Giada, Nagy Bianka duó küzdelmes versenyben ezüstérmet szerzett szombaton kenu kettes 500 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

13:06 - Kopasz Bálint aranyérmes kajak egyes 1000 méteren

Kopasz Bálint megvédte címét és aranyérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

12:16 - Ntriszmpioi duplázott, Oláh a 16. női gyaloglásban

Antigoni Ntriszmpioi révén a nők 20 kilométeres gyaloglás versenyszámában is görög győzelem született a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai kontinensviadalon, szombaton.
A keddi napon 35 km-en is elsőként célba érő Ntriszmpioi - az esemény eredményközlője alapján - legjobb egyéni teljesítményét nyújtva 1:29:03 óra alatt ért célba. A második helyen a lengyel Katarzyna Zdzieblo, míg harmadikként - szintén legjobb egyéni idejével - a német Saskia Feige végzett.
A magyar induló, Oláh Barbara 9:28 perces hátránnyal a győztes mögött ért célba és a 16. lett.
Korábban a férfiaknál a spanyol Álvaro Martín győzött.
Eredmény:
női 20 km-es gyaloglás:
 • 1. Antigoni Ntriszmpioi (Görögország) 1:29:03 óra
 • 2. Katarzyna Zdzieblo (Lengyelország) 1:29:20
 • 3. Saskia Feige (Németország) 1:29:25
 • ...16. OLÁH BARBARA 1:38:31
(MTI)

11:12 - Rasovszky hatodik, Betlehem hetedik 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf a hatodik, Betlehem Dávid pedig a hetedik helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a római Európa-bajnokság szombati napján.
A legrövidebb távon kettős olasz siker született, az aranyérmet a hazai közönség kedvence, Gregorio Paltrinieri szerezte meg, a második helyen pedig Domenico Acerenza végzett.
Szombaton 13 órától a 25 kilométeres versenyeket rendezik.
A nyíltvízi úszók programja eredetileg már csütörtökön elkezdődött volna, azonban Ostiában a tengerparton a szél jelentős hullámokat kavart, emiatt a versenyzőket követő hajók nem tudtak volna megfelelően haladni a sportolók mellett. A forgatókönyvet így biztonsági okokból többször is átírták, végül aztán szombat reggel elrajtolhatott a férfi, majd utána a női mezőny az 5 kilométeres küzdelmekre.
Ebben a számban csak a férfiaknál voltak magyarok, Rasovszky Kristóf, a szám 2019-es világbajnokaként, 2018-as Európa-bajnokaként merült a habokba, mellette pedig Betlehem Dávid vágott neki a közel egyórás viadalnak.
A versenyzők a szokásokkal ellentétben ezúttal közvetlen a tengerből rajtoltak - az első métereken sétálva komoly hullámokkal kellett megküzdeniük, Rasovszkyt például bemutatását követően rögtön "visszadobta" egy lökés.
A mezőnynek - amelyet 22 férfi és 20 nő alkotott - három kört kellett megtennie a négyzet alakú, nagyjából 1600 méteres pályán. A férfiaknál Paltrinieri, aki júniusban a Duna Arénában 1500 méter gyorson fantasztikus idővel volt világbajnok, néhány napja pedig a Foro Italicóban szerzett ezüstöt a leghosszabb medencés távon, az első pillanattól kezdve egyértelművé tette, hogy ezen a délelőttön nem lehet őt megfogni. Az olasz klasszis gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, a két magyar a hajrában kissé leszakadt, így a hatodik és hetedik helyen csaptak célba.
Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky az MTI-nek elmondta: "nem volt rossz" verseny, bár azt kicsit sajnálta, hogy a végén ennyire lemaradtak, mert úgy érezte, "kicsit több volt benne".
"Teljesen tapasztalatlanok voltunk a pályával kapcsolatban, semmit sem tudtunk róla, így nehéz összeszedni a dolgokat. Persze, akkor sem lett volna biztos az érmes hely, ha a végén nem maradok le. Holnap még van lehetőségünk javítani tíz kilométeren és a váltóval" - nyilatkozta a veszprémiek kiválósága. Megjegyezte, az elmúlt napokban az edzéslehetőségek alatt sem volt kijelölve a pálya vonala, márpedig ennyi erővel otthon is úszhattak volna.
Betlehem Dávid úgy értékelt, mindenképpen előrébb kellett volna úsznia, ugyanis így a "sűrűjében" rajta keresztül "gyalogoltak" a többiek.
"Az elején jól tudtunk helyezkedni, de nekem a jobbos kanyarok kicsit nehezítették a dolgom, ugyanis jobbra veszem a levegőt, így viszont nem láttam, ki van a balomon. Persze, nem keresek kifogásokat, egyszerűen ott kell lenni a mezőny elején, mert a hetedik-nyolcadik hely környékén utazgatni szörnyű. Kicsit még tapasztalatlannak érzem magam a felnőtt mezőnyben, nem tudom, mikor mit kellene csinálnom, de tanulok és fejlődök" - mondta Betlehem.
A nők versenyében a 10 kilométeren Rióban olimpiai arany-, Tokióban ezüstérmes holland Sharon van Rouwendaal - aki a Lupa tavon világbajnoki címet is nyert az ötkarikás királyszámban - címét megvédve nyert, ezzel harmadszor lett a kontinens legjobbja ebben a számban.
Eredmények, nyíltvízi úszás,
férfi 5 km:
 • 1. Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 52:13.5 perc
 • 2. Domenico Acerenza (Olaszország) 52.14.2
 • 3. Logan Fontaine (Franciaország) 52.20.8
 • ...6. RASOVSZKY KRISTÓF 52:34.0
 • ...7. BETLEHEM DÁVID 52:34.6
nők 5 km:
 • 1. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 56:58.7 perc
 • 2. Maria De Valdes Alvarez (Spanyolország) 57.00.2
 • 3. Giulia Gabbrielleschi (Olaszország) 57:00.3
(MTI)

10:38 - Korisánszky és Takács is döntős C-1 200 méteren

Korisánszky Dávid és Takács Kincső is sikerrel vette a középfutamát C-1 200 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A férfiaknál az MTK 29 éves kenusa nagy küzdelemben lett harmadik georgiai és litván riválisa mögött, így délután, a döntőben is vízre szállhat.
A nőknél is az első három hely ért finálét, itt a Győr 28 éves, rutinos versenyzője, Takács egy jó rajt után rögtön az élre tört, s pozícióját végig tartva megnyerte futamát. Az ő fináléját a vasárnapi zárónapon rendezik.
Szombaton délután összesen 12 döntőre kerül sor a kontinensviadalon, mindegyikben lesz magyar hajó.
döntők:
 • férfi C-1 1000 m (Adolf Balázs) 12.51
 • férfi K-1 1000 m (Kopasz Bálint) 13.00
 • női K-2 500 m (Fojt Sára, Pupp Noémi) 13.16
 • női C-2 500 m (Bragato Giada, Nagy Bianka) 13.30
 • férfi K-4 500 m (Kuli István, Csizmadia Kolos, Balogh Gergely, Nádas Bence) 13.45
 • női K-1 200 m (Lucz Anna) 14.20
 • férfi C-1 200 m (Korisánszky Dávid) 14.28
 • férfi K-2 200 m (Balaska Márk, Csizmadia Kolos) 14.35
 • férfi C-1 5000 m (Adolf Balázs) 15.52
 • férfi K-1 5000 m (Noé Bálint) 16.25
 • női K-1 5000 m (Kőhalmi Emese) 17.05
 • női C-1 5000 m (Balla Virág) 17.45
(MTI)
Sportok
35 ezer tehén bőre megy rá egyetlen NFL-szezonra, az óceánok pedig labdatemetőkké válnak
19/08/2022 - 17:28
Sportok
Aranyérmes az 1000 méteres női kajak kettes - multisport Eb élőben az Eurosport.hu-n
19/08/2022 - 07:55