Szombaton a sífutó Petter Northug dilemmáját vázoltuk fel cikkünkben, amely vasárnap reggelre a várakozásoknak megfelelően szépen kisimult. A kétszeres olimpiai bajnok és kilencszeres világbajnok norvég versenyző ugyanis döntött és még a neki adott november elsejei határidő (ultimátum?) lejárta előtt aláírta megállapodását a norvég síszövetséggel. Ezzel elhárult az adminisztratív akadálya annak, hogy a november végén kezdődő Világkupa sorozatban versenyezzen, sőt, ha formája megfelelő lesz, ott lehet a nagyon vágyott faluni világbajnokságon is.
"Örülök, hogy túl vagyok a dolgon és most már a Világkupa szezonra fogok tudni koncentrálni" - nyilatkozta Northug a hírekre éhes norvég újságíróknak - igaz csak menedzserén, Are-Sorum Langason keresztül. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy ő és a menedzsmentje nem túl boldog a feltételekkel, de jelen helyzetben (a számára sikertelen szocsi olimpia után) nem volt más választása. A 28 esztendős versenyző azért lehet bosszús, mert az általa szignált szerződéssel ugyanazokat a feltételeket vállalta a szezonra, mint a többi norvég sífutó, ami pedig azt jelenti, hogy privát szponzora (a neki nyilván nem két fillért fizető) Coop élelmiszerlánc nevét nem használhatja a versenyidőszakban.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Annyi különengedély (vélhetően ez volt az, amit a szövetség adott Northugnak a "meghunyázkodásért" cserébe) azért bekerült a kontraktusba, hogy az áruházlánc által a norvég piacon jelentős szereplővé váltó (Northug nevével, fényképével reklámozott) termékek azért továbbra is megmaradhatnak az értékesítési csatornában. A szombaton késő este - vélhetően hosszas alkudozás után - aláírt megállapodás pontos időbeli kereteit csak vasárnap hozzák majd nyilvánosságra, így az is kérdés még, hogy Northug végül a Világkupa  március 15-ei zárásáig vagy a szövetség által kért április 15-éig került-e (privát szponzorait tekintve) röghöz kötött állapotba. Ez utóbbi persze a sífutó versenyek szempontjából már részletkérdés...
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07