Alapvetően nem szeretek ilyen fontos meccsekre fogadni, de ha mégis, akkor visszafogottan teszem. Azaz alacsony téttel. Merthogy a meccsen viszont akkora a tét, és annyira minimális dolgok döntenek, annyira könnyen lehet, hogy a puszta szerencsén múlik, ki lesz a győztes … és különben is a foci, a maga meccsenkénti 1-2 góljával az igen nehezen megjósolható kategória (ellentétben mondjuk a kosárlabdával, vagy az ausztrál focival, lásd lejjebb).
Tehát ha már ekkora a tét, akkor igyekszem messziről megközelíteni az eseményt. Nem nagyon foglalkozom azzal, hogy konkrétan kik játszanak majd a csapatokban, inkább próbálok általános tendenciaszerűségekre támaszkodni. Például arra a nem teljesen alaptalan közhelyre, hogy az ilyen meccseket a sztárok szokták eldönteni. Egy plusz a Real mellett.

A Király Kupa a Realé lett

Fotó: Eurosport

Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Na persze az sem mindegy, hogy a két csapat mit nyert idén, és hogy mit játszottak egymás ellen. A bajnoki cím ugye az Atleticóé lett, a Király-kupa pedig a Realé. Ez annyiból rossz nekem, hogy egyikük sem lehet motiváltabb a másiknál, hiszen a besöpörhető trófeákból egyet-egyet elvittek. Viszont nagyon nem mindegy, hogy a Real nyerte meg a kupát, márpedig a Bajnokok Ligája fontosabb része is kupa-stílusú, pláne a döntő, ami ugye egyetlen meccsen dől el. Megint a Real.
Aztán ott vannak az idei egymás elleniek. Négyszer futottak össze, az elsőt az Atletico nyerte (a Bernabéuban), aztán kétszer a Real győzött (oda-vissza a kupában), és végül egy bajnoki döntetlent játszottak a Vicente Calderónban. Tehát az időben közelebbi meccseken nem sok babér termett az Atleticónak. Kész, eldőlt, a Realra fogadok.
És ilyenkor szólal meg a kisördög, hogy a fene egye meg, a dolgok pont ilyenkor szoktak máshogy alakulni, mint ahogy eddig alakultak. Hányszor szívtam már meg az ilyet! Mindegy, már elhatároztam, hogy a Realra teszek. Csakhogy arra nem érdemes fogadni, hogy övék lesz a kupa, mert csak 1,5-szörös pénzt fizet. Úgyhogy ha már lúd, legyen kövér alapon arra teszek egy kis pénzt, hogy a Real rendes játékidőben győz. Merthogy ez a kimenetel 2,05-ös oddsot hoz. De tényleg csak keveset teszek rá, mert lutrinak tartom. Fogadási határidő: szombat, 20:45.
És akkor a kisördög (Szathmári Attila, aki nálam ezerszer többet tud a fociról) azt mondja, hogy:
1. És azt gondolod, hogy a motiváció fog dönteni? Joggal kérdezhetnéd: az Atletico mit akar még? Összejött a bajnoki cím „mittudomén” hány év után, engedjék csak át a BL trófeát a Realnak. Mégis csak a tizedik lenne. De ez egy városi rangadó. Olyan, ami a másodosztályban is parázs meccs lenne, hát még holnap, Lisszabonban.
2. Persze-persze, a sztárok, akik döntenek. Igen, Zidane anno eldöntötte. Mikor is? 2002-ben? Azóta emlékszel csak egy „sztárra” is, aki igazán döntött. Ugye nem Bellettire vagy Militora gondolsz? Ezt inkább nem kommentálnám. Tudom, Cristiano Ronaldo lenne a SZTÁR. Csupa nagybetűvel. De, hogyan is viselte a nyomást a legutóbbi BL döntőjében? Ha jól emlékszem Moszkvában, egy tizenegyes-párbajban mondott csődöt. Éppen a legjobbkor…
3. Hogy kupa-rendszerben jobb lenne a Real? Akkor mit szólsz ahhoz, hogy Spanyolországban az utolsó meccsen, ráadásul idegenben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Nem olyan ez, mint egy kupadöntő, a nagy rivális ellen? És ez még nem minden. Nem adtak esélyt az Atletico-nak a Chelsea ellen, nem adtak esélyt a Barcelona ellen, és most sem adnak a Real ellen. Hát nem furcsa? Annak idején a Leverkusen volt hasonlóan nagy meglepetéscsapat, de háromszor bukott el a nagy lehetőség kapujában. Az Atletico viszont már többször bizonyított, ez nem lehet véletlen. Remélem elbizonytalanítottalak, hiszen ez volt a cél!
Végülis mindegy, már fogadtam :) - és vissza is veszem a szót. Amikre a BL-döntőnél sokkal szívesebben fogadok:
Az Ausztrál Futball Ligában (AFL) hatalmas rangadót játszanak, hiszen a némi meglepetésre listavezető Port Adelaide a jelenleg harmadik helyen álló, bajnoki címvédő Hawthorn gárdáját fogadja. Számomra meglepő, hogy a fogadóiroda egyértelműen a Portot tartja favoritnak, és 14,5 pontos hendikepnél látja egyenlőnek az esélyeket. Ha az ember szoros, nagy csatát vár, akkor mindig érdemes az „esélytelenebbre” tenni, főleg, ha ilyen nagy a hendikep. Hiszen akár egy 14 pontos Hawthorn vereség is belefér, és persze a vendéggyőzelem is tökéletes kimenetel számunkra.

Fotó: Eurosport

A Hawthorn két rangadót elvesztett idén, és ezek közül az egyik az előző meccsén következett be. Nem jellemző a barna-sárga csapatra, hogy két meccset elbukjon egymás után, úgyhogy mindenképp őket favorizálom. Fogadási határidő: szombat, 11:40 (délelőtt!). Részemről Hawthorn +14,5. Odds: 1,93.
Odébb van még, de már lehet fogadni az NBA elődöntőkre. A Miami – Indiana párharcot most kihagyom, mert pontosan olyan oddsokat kínálnak, amit én is reálisnak tartok. A másik meccsen viszont a San Antonio fizet jobban, hoppá! Kicsit félek ettől a meccstől, mert két sima hazai győzelem után megesik, hogy a legjobb csapat is kienged. Márpedig az első meccset 17, a másodikat 35 ponttal nyerte a San Antonio. No de ennek oka van, mégpedig az oklahomai Serge Ibaka sérülése. Nélküle nem ütőképes a Thunder védekezése, ezért a San Antonióra fogadok, 2,05-ös szorzóval. Csak nem enged ki egy ennyire jó csapat a főcsoportdöntőben!
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07