Szigorúan csak a hír: Dalibor Samsal illetve most már Samsal Dalibor megkapta a magyar állampolgárságot, így attól a naptól, amikor a Nemzetközi Sí Szövetségtől (FIS) megkapja a magyar licenszet, magyar színekben indulhat a világkupa versenyeken, világbajnokságokon és olimpiákon.
És tekintve, hogy legutóbb a 18. helyet szerezte meg a Szocsiban műlesiklásban, a hír semmiképp sem elhanyagolható.
Annak ellenére, hogy Dalibor alighanem még csak tanulgatja a rovásírást, szögezzük le: a hír mindenképp pozitív. Noha egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a következő Perez Csárli.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Az is teljesen egyértelmű, hogy sokan lesznek majd, akik ezzel az állítással - mármint, hogy a hír pozitív - nem értenek egyet. Akik most azon bánkódnak, hogy már nem xy (egyébként Farkas Norbert) a legjobb magyar műlesikló, illetve azzal riogatnak, hogy Samsal majd az igazi magyar gyerekek elől veszi el a lehetőséget.
Pedig ennek pont az ellenkezője az igaz.
A magyar sízők és a magyar gyerekek előtt lehetőségek nyílnak majd meg. Lehetőségek nyílnak majd meg azzal, hogy az ő eredményeinek köszönhetően nem négyen, hanem hatan indulhatnak majd egy versenyszámban mondjuk a világbajnokságon; lehetőségek nyílnak meg azzal, hogy attól a pillanattól, hogy Samsal akárcsak egy világkupa pontot is szerez, egy magyar síző a szervezők költségére vehet részt a következő VK versenyeken.
Arról az apró dologról nem is beszélve, hogy jön valaki, aki előttünk jár. Sokkal. Akitől tanulni lehet, akivel edzeni lehet. Mert ne feledjük, Miklós Edit ugyan hetedik volt az olimpián, de pillanatnyilag az egy szem Berecz Annán kívül senki sincs, aki akárcsak le tudna jönni azon a pályán, ahol Editék versenyeznek.
Mindez a technikai számokban másként van. Itt Dalibor mellé fel lehet végre építeni egy csapatot, melynek következtében azok is fejlődnek majd akik már korábban is magyar válogatottak voltak.
Zárásként pedig azoknak akiknek az fáj, hogy Dalibor felmenői között üknagymamai szintig nem találni magyart: Dalibor Rijekában született. Ha ez nem volna elég, oda lehet menni a kocsi hátuljához, rápillantani a Nagy-Magyarország térképre, és megkeresni rajta.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07