A salakmotoros Grand Prix sorozat tizenkettedik és egyben utolsó idei állomását a lengyelországi Torunban rendezték. Az összetettben vezető Greg Hancocknak 8 pontra volt szüksége ahhoz, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert a pontversenyben.
Úgy kezdődött az amerikai versenyző számára a verseny, ahogyan azt eltervezte. A saját futamában rajt-cél győzelmet aratott, az üldözők közül pedig senkinek sem sikerült nyernie az első körben. A 4. futamban Fredrik Lindgren és Michael Jesper Jensen akadt össze a rajtot követően. A svéd Lindgrent zárták ki, aki hamar elhagyta a salakot, a dán versenyző járt rosszabbul, őt mentő vitte a depóba. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a kulcscsontját törte, így számára véget ért az idei szezon. A pályakarbantartás után Hancock ott folytatta, ahol abbahagyta. Újabb futamgyőzelem, ráadásul az összetettben hozzá legközelebb lévő Krzysztof Kasprzakot mögötte intették le. Tai Woffinden hiába támadta Nicki Pedersent, nem sikerült elé kerülnie, így 3 pontra csökkent az előnye a dánnal szemben.
A 10. futamban Greg Hancock második helyével összeszedte hetedik és nyolcadik pontját ezen a viadalon, ami azt jelentette, hogy bebiztosította a 2014-es világbajnoki címét. Ezzel ő lett minden idők legidősebb salakmotoros világbajnoka. A legfontosabb kérdés így az este közepére eldőlt, azonban a dobogóért nagy volt a csata. Három lefutott kör után Matej Zagar és Pedersen is utolérte pontszámban Woffindent. Ezt követően a szlovén hibázott, nullázott és kiszállt a bronzért folytatott küzdelemből, mert mindkét vetélytársa három pontot szerzett. A regnáló világbajnok Woffinden utolsó futamában is diadalmaskodott, Pedersennel ellentétben, aki harmadik lett, így két pont lett az különbség a két pilóta között az alapszakasz végére a brit javára.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Az első elődöntőt Pedersen nyerte Hampel, Woffinden és Hancock előtt, így újra egálra állt a bronzért vívott csata, aminek megszerzésére Pedersennek volt több esélye, mivel Woffinden nem jutott a döntőbe. A másik ágon Jonsson és Kasprzak jutott a fináléba.
A döntőben a rajtot követően a két hazai versenyző összezárt Pedersen előtt, aki így a belső íven próbálkozott, nem sok sikerrel, Kasprzakot tette „palánkra”. A manőver kizárást eredményezett, amivel eldőlt, hogy külön futamban dől el a vb bronzérem sorsa. A döntőt végül nagy fölénnyel Krzysztof Kasprzak nyerte, őt Jonsson és Hampel követte. A összetett harmadik helyért vívott különfutamban Pedersen jobban jött el a rajtnál, majd szépen lezárta az ívet brit kihívójával szemben, aki négy körön keresztül üldözte, de nem tudta hibára késztetni dán ellenfelét, így Woffindennek a tavalyi bajnoki cím után idén be kellett érnie a 4. hellyel.
Pontverseny végeredménye:
1. Greg Hancock 140
2. Krzysztof Kasprzak 132
3. Nicki Pedersen 121
4. Tai Woffinden 121
5. Matej Zagar 114
6. Andreas Jonsson 103
7. Chris Holder 100
8. Jaroslaw Hampel 98
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07