Tavaly sokakat meglepett, hogy Marcel Hirscher nem indult az olimpián kombinációban, hiszen sokan gondolták úgy, hogy simán kinézne neki egy érem, de jó eséllyel akár az arany is. Világkupa versenyeken háromszor állt már dobogón ebben a szakágban, igaz mindig parádés műlesiklásának köszönhetően, amivel pótolni tudta a hiányzó lesikló tudományát.
Hirscher, aki háromszoros összetett Világkupa-győztesként élete talán legmeggyőzőbb produkciójával kezdte az idei szezont Söldenben. Hat, azaz 6 (!) kiló izmot szedett fel április óta, és tulajdonképpen az első két csúszásával jelezte: ismét ő az, akit meg kell vernie annak, aki nyerni szeretne. De már nem csak szlalomban, hanem óriásban-műlesiklásban is, ahol eddig Ligety volt az úr, és ki tudja, lehet az összes többi számban is így lesz.
Tavaly már volt szó róla, hogy Hirschert esetleg láthatjuk az amerikai versenyeken lesiklásban is, ám mint kiderült, akkor még nem volt meg a megfelelő számú FIS pontja ahhoz, hogy egyáltalán benevezzék. Éppen ezért elindult az elmúlt szezon végén Innerkremsben, a horvát és a szlovén nemzeti bajnokságon, ahol egy értékes 47. és 45. hellyel megszerezte az induláshoz szükséges pontokat, melynek következtében már semmiféle akadálya nincs annak, hogy kipróbálja magát a gyorsabb számokban is.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Szuper G-ben már láthattuk, sőt, az első összetett vk-győzelmét nagyban köszönheti parádés schladmingi 3. helyének, de lesiklásban még sohasem.
Mindenesetre, aki látta Hirschert vasárnap, annak nem nehéz felfedeznie a hasonlóságot Hermann Maierrel.
Annak nem nehéz maga elé képzelni azt, hogy ezekkel az adottságokkal lesiklásban is a dobogóért küzd majd. Sőt, igazából valószínű, hogy mindez csak a bátorságán múlik majd.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07