Söldenben két óriás-műlesikló versennyel vette kezdetét az alpesi sízők 2014/15-ös Világkupa sorozata. A nőknél holtversenyt (Fenninger és Shiffrin között) a férfiaknál pedig fölényes Marcel Hirscher diadalt hozott az ausztriai gleccser lejtőjén rendezett viadal. Utóbbi versenyen ráadásul az első söldeni diadalát arató osztrák síző hatalmas fölénnyel, több, mint másfél másodperccel (1,58) győzte le ellenfeleit. A győzelem ténye mellett egy szakmai érdekesség is kapcsolható még a versenyhez, ami szintén Hirscher nevéhez fűződik.
Sokaknak nyilván fel sem tűnt menet közben, de éles szemű osztrák szakemberek észrevették, hogy Hirscher különleges kötéssel indult a futamon. Ezúttal ugyanis nem az Atomic kötését használta, hanem a konkurens Marker cég által készített kötést. A tény azért is furcsa, mert Hirscher az Atomic egyik legfőbb arcának számít, eddig a teljes felszerelését a sportágban jól ismert cég állta. "Igen, pontosak az információk, Marcel valóban egy másik kötéssel síelt vasárnap" - nyilatkozta az Atomic versenyigazgatója, Christian Höflehrer, aki elmondta, hogy védencük jobban érezte magát a söldeni körülmények között a másik kötéssel, ezért kapta meg a sportágban szokatlan külön engedélyt. "A jövőben az is előfordulhat, hogy ha úgy érzi magát jobban, akkor az egyik futamot az egyik, a másikat pedig a másik kötéssel teljesíti" - tette hozzá.
A kivételezett státuszt persze ki kell érdemelni, Hirscher idén már sorozatban negyedik összetett Világkupa elsőségére hajt, az új rekordot jelentő teljesítmény pedig Aksel Lund Svindal sajnálatos sérülése után teljesen reálisnak tűnik. Van azonban olyan, aki nehezen emészti meg az "első az egyenlők között bánásmódot". "Carlo Janka is szeretett volna engedélyt kérni hasonló kötéscserére 2010-ben, mert nem tetszett neki igazán az Atomic frissen bemutatott terméke. Neki akkor nemet mondott a cég a régi Atomic kötésre is, éppen ezért nehezen dolgozzuk fel, hogy Marcelnek most zöld utat adtak egy másik gyártó modelljének viselésére" - nyilatkozta dohogva a svájciak lesikló edzője, Sepp Brunner. Amúgy Janka a hírek szerint többször is szeretett volna extra bánásmódot az Atomictól, ám mivel nem kapta meg, a nyártól már a Rossignol csapatát erősíti - Söldenben amúgy 11. lett.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
A kötéssel kapcsolatos téma nyilván visszaköszön majd még a szezon folyamán, amelyről Höflehrer az alábbiakat mondta még: "Ha más is megkeres bennünket, beszélhetünk a váltásról. De nem lesz könnyű meggyőzni bennünket. Sölden ugyanis megmutatta, hogy az Atomic kötések is jól működnek, hiszen Benni Raich negyedik lett, a svájci Manuel Pleisch pedig a második futam legjobb idejét síelte a mi felszerelésünkkel..."
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07