Bár Söldenben a hagyományos óriás-műlesikló versenyekkel már megkezdődött a 2014/15-ös alpesi sí szezon, a gyorsasági számok képviselőinek november végéig várni kell a kezdésre. A Lake Louise-ban sorra kerülő versenyeken viszont még nem fog tudni elindulni a hazaiak korábbi lesikló világbajnoka, a kanadai Erik Guay. A 33 esztendős síző térdsérüléssel küzdött az utóbbi hetekben, így várhatóan csak december végén szerepelhet először az idei Világkupában.
Az osztrákok lesikló olimpiai bajnoka, Matthias Mayer indulása is kérdéses még, ő egy komolyabb bukás következményei után lábadozik. Várhatóan Lake Louse-ban ő sem indulhat még el, de a következő hétvégén, az Egyesült Államokban, Beaver Creeken már szeretne ott lenni a pályán. Mayer hétközben "csak" a negyedik lett az év férfi sportolója szavazáson Ausztriában, ami azért is volt nagy meglepetés, mert a lesikló olimpiai bajnoki cím az egyik legrangosabb eredmény a téli sportok világában. A 24 éves sízőt azonban nem csak a Bayern München focistája, David Alaba, de két "kollégája", az összetett Vk-győztes Marcel Hirscher és a szlalom olimpiai bajnok Mario Matt is megelőzte a voksolásnál..
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
A lesikló felkészülésre is alkalmas amerikai síparadicsomok egyelőre kevés hóval rendelkeznek, így a tengerentúli versenyekre készülő és akklimatizálódó csapatok nagy része Kanadában keresett a felkészüléshez havas "menedéket". és megfelelő terepet magának. A sebesség megszállottait a nyár sem segítette, mert most a jól bevált dél-amerikai helyszíneken is sokszor volt hóhiány és magas hőmérséklet, így a megszokottnál kevesebbet tudtak készülni a lesikló specialisták. Sölden után a sízők számára a finnországi Leviben jön majd november 15-16-án a folytatás, akkor az évad első műlesikló versenyeire kerül majd sor.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07