Az utóbbi hetek meccsdömpingje után kifejezetten csendesen alakult sport vonatkozásban a péntek. Több sztáredző is búcsúzott csapatával, de 16 csapat még versenyben van a vb-trófeáért. Persze sok szünet nincs, szombaton már jön a napi két nyolcaddöntő találkozó Brazíliából.
Wimbledonban egy kisebb esőszünet ellenére rendben zajlottak a mérkőzések, ahol továbbjutott a szerb Novak Djokovic, akinek azonban a harmadik játszmában egy vetődésnél meghúzódott a válla. A földön fájdalmas arccal fetrengő szerb nem kevés ijedtséget okozott szurkolóinak, ám végül simán nyert 6:4, 6:2, 6:4-re Gilles Simon ellen. A címvédő Andy Murray is három sima játszmában abszolválta a fordulót, meglepetésre kiesett viszont a cseh Tomás Berdych és a kínai Li Na is a pénteki napon.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
A Team Sky hivatalosan is kihirdette a jövő szombaton induló francia kerékpáros körversenyen induló csapatát. A kilencfős keretben ott van a nagy favorit, Chris Froome, kimaradt viszont a 2012-es bajnok Bradley Wiggins.
A világ legjobb atlétái a jövő heti Gyémánt Liga versenyekre (Lausanne, Párizs) készülnek. Nincs köztük a jamaicai Usain Bolt, aki lábsérülése után lábadozik, de elképzelhető, hogy (igaz csak váltóban) ott lesz a glasgowi Nemzetközösségi Játékokon.
Érdekes szabálymódosítást hagytak jóvá a Forma-1-ben, amely szerint a következő idényben a safety car utáni újraindulás már állórajttal valósul meg. A módosítás - mondanunk sem kell - nem tetszik a mezőnynek...
A túraautó világbajnokság hosszabb szünetét kihasználva most elsősorban a tesztelések kapcsán érkeznek hírek
Ismét egy kanadai játékost, Andrew Wigginst választották ki elsőként az NBA csütörtök éjszakai játékos börzéjén. A "draftlottón" szerencsés Cleveland Cavaliers a Kansas Egyetem fiataljában látja a jövőt.
Pénteken már a negyeddöntőkkel folytatódott a Wuxi Classic névre hallgató snooker torna, ahol az elődöntőkre Robertson–Hawkins, Gould–Perry párosítások alakultak ki.
Zárásként pedig fontos megemlíteni, hogy kolléganőnk Ajkler Zita szubjektív beszámolóját is olvashattátok ma, aki az atlétika és a vívás kapcsolatáról írt.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07