A nap kiemelkedő eseménye természetesen a labdarúgó világbajnokság nyitómérkőzése volt, melyet a kezdeti pánik után magabiztosan nyert a házigazda Brazília Horvátország ellen. Bár Marcelo öngóljával a 11. percben a horvátok szereztek vezetést Sao Paolóban, ám már a 29. percben egyenlített Neymar. A második félidő eleinte unalmas játékot hozott, ám a 71. percben egy kérdéses helyzet alapján megítélt büntetőt is bevágott a hazaiak sztárja, majd a 91. percben Oscar állította be a 3-1-es végeredményt, úgyhogy Brazília-szerte megindulhatott a hamisítatlan ünneplés.

Fotó: Eurosport

A világbajnokságot sokan úgy nézik, hogy igazából nem szurkolnak senkinek. Így van ezzel Szabó Gábor is. Ám az, hogy szerinte tökmindegy, hogy ki nyer, valójában egy segélykiáltás.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Sajnos házi ormányos medve jósunk, Júlia nem debütált jó tippel, ám ha ez bármit is számít, a pénteki nap rangadója, a spanyol-holland mérkőzés kapcsán narancs győzelmet jósolt a mi Julink. És ha ez bárkit is megnyugtat, Hajdú B. István sem feltétlenül a spanyolokat érzi esélyesnek.
Mindemellett persze folytatódott az NHL nagydöntő a Stanley Kupáért, melyen a Los Angeles Kings nem tudta besöpörni a győzelmet, mivel a New York Rangers szépített. Az NBA nagydöntő péntek hajnali folytatása előtt pedig megismerhettük a 3. meccs hősét, Kahwi Leonardot.
A Dauphiné csütörtöki szakaszán nem csak Simon Spilak aratott szép szakaszgyőzelmet, de hátul is fokozódtak az izgalmak, hiszen Alberto Contador vagányan támadt, fricskázva ezzel Chris Froome-ot. Aki most végleg megtanulta, hogy egy pillanatra sem veheti le majd a szemét spanyol riválisáról a Tour de France-on. Eközben jó hírt is kaptunk Chris Hornerről! A mindent túlélő veterán kerekes várhatóan a szlovén körversenyen térhet vissza.
Zajlik a tenisz rövid, ámde annál izgalmasabb füvespályás szezonja: a csütörtök a bombameglepetések napja volt. A Queen's Clubban búcsúzott a címvédő és háromszoros bajnok Andy Murray, valamint a korábbi döntős Jo-Wilfried Tsonga, míg Halléban nagyon sima vereséget szenvedett a friss (és immáron kilencszeres) Roland Garros bajnok Rafael Nadal, aki mindössze öt játékot nyert első füvespályás mérkőzésén. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon tényleg van-e gond Rafa hátával, így erről is beszélgettünk legrfrissebb Salakblog podcastünkben.

Fotó: Eurosport

A Le Mans-i 24 óráson már az időmérők is lezajlottak, Loic Duval borzalmas balesete után visszalépett a versenytől, ám rommá tört Audiját megpróbálják a rajtra összerakni. A villanyfényes időmérő után az is kiderült, hogy japán pilóta szerezte meg a pole pozíciót, méghozzá a Toyotát vezető Kazuki Nakajima.

Fotó: Eurosport

Bom Dia hosszabbitas.hu, éljen a foci vb!
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07