A rendkívül izgalmas ötödik szakasz után ismét mezőnyhajrával zárult a Tour de France hatodik etapja. A győzelmet André Greipel szerezte meg, Alexander Kristoff és Samuel Dumoulin előtt, Peter Sagan 5. helyvel folytatta sorozatát, az eddigi összes szakaszon a legjobb ötben zárt. Az eddigi három mezőnyhajrát megnyerő Marcel Kittel az utolsó kilométereken leszakadt a mezőnyből. Ami az összetett esélyeseket illeti, Alberto Contador egyik legfontosabb segítőjét, Jesus Hernandezt veszítette el, aki egy bukás miatt feladta a versenyt, és ugyanerre a sorsra jutott Richie Porte segítője, Xabier Zandio is. A szakasz utáni elemzés itt, a pénteki turisztikai érdekességek pedig itt találhatók.
Ami a magyar érdekeltségű híreket illeti:
  • Fucsovics Márton két játszmában kapott ki a bosnyák Damir Džumhurtól a San Benedetto-i ATP Challenger tenisztornán.
  • A Ferencváros a Puskás Stadionban 2-1-re verte a máltai Sliema Wanderers együttesét, így 3-2-es összesítéssel továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének első fordulójából. A második körben a horvát Rijeka lesz az FTC ellenfele.
  • Szintén máltai ellenfélen jutott túl az EL selejtezőjében a Diósgyőr, amely idegenben nyert 4-1-re a Birkirkara ellen, és 6-2-es összesítéssel jutott tovább. A miskolci csapat ellenfele pénteken derül ki, moldáv vagy bolgár csapat vár a Diósgyőrre.
  • Kiderült az is, hogy a sorozatba a második selejtezőkörben bekapcsolódó Győri ETO a svéd Göteborggal találkozik.
  • Óriási versenycsúccsal nyerte a Kékszalag vitorlásversenyt a Fifty-Fifty, a kéttestű katamarán 7:13:57-es idővel több mint három órával (!!) javította meg a Balatonkerülő verseny rekordját. 59 éves rekord dőlt meg az egytestű hajók versenyében, ahol a Raffica 9:56:46 alatt ért a célba, megdöntve a Nemere II. 1955-ös csúcsát.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Ami stábunk mai termését illeti (küzdelmes nap volt ez sportújságírói szempontból...), az argentin-rajongó Vásárhelyi Tamás a továbbjutással elégedett volt, kedvencei játékával viszont nem. Tamás emellett azt is összefoglalta, mi történt az elmúlt napokban az NHL holtszezonjában.
Lantos András az indulni készülő TC3 túraautó-sorozattal kapcsolatban elemezte a különböző kategóriák egymáshoz viszonyulását, az írás a túraautó-rajongóknak szinte kötelező. Mint ahogy Michelisz Norbert véleményét is érdemes elolvasni a világbajnokság második feléről.
Pintér László pedig a szombaton megrendezendő Timbersport Nemzeti Bajnokság előtt készített egy beharangozót, betekintve legjobb sportfavágóink felkészülésébe.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07