giants_live_2014

Fotó: Eurosport

A Giants Live erősember versenysorozat egyike a világ legnézettebb küzdősport eseményeinek, amely kiemelt partnere és kvalifikációs versenysorozata a hivatalos világ legerősebb embere (The World’s Strongest Man) világbajnokságnak. A Giants Live az IMG Sports Media csoport által kapott exkluzív licensszel rendelkezik, mely 35 éve kizárólagos jogtulajdonosa a The World’s Strongest Man-nek. A versenysorozat sajátossága, hogy három kontinensen, évente 3-6 alkalommal megmérettetést szervez, és az első három helyezett megszerzi a jogot a „The World’s Strongest Man”-en való indulásra.
A legnagyobb európai sportcsatornának, az Eurosportnak és 12 ország televíziós állomásainak köszönhetően az elmúlt két év budapesti Giants Live versenyét - közel 90 országban – nézők milliói láthatták főműsoridőben. 2012-ben és 2013-ban, a budapesti Ramada Resort - Aquaworldben rendezték meg az elmúlt 25 év egyik legrangosabb hazai erősember versenyét, mely bővelkedett hazai sikerekben.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00

IMG_2353

Fotó: Eurosport

A győzelmet 2012-ben Budapesten a korábbi junior súlyemelő világbajnok, Nagy Ákos vívta ki, aki ezzel tíz év szünet után elsőként képviselhette Magyarországot az erős emberek világbajnokságán. 2013-ban szintén Nagy Ákos végzett az akkor világbajnoki kvalifikációt jelentő 4. helyen, így a tatabányai erőatléta duplázhatott a legerősebbek világbajnokságán.
Az elmúlt évek sikeres szervezése után Magyarország immáron harmadszor is elnyerte a jogot arra, hogy az idén is megrendezze a Giants Live világbajnoki kvalifikációs erősember versenyt.
Sajnálatos módon Nagy Ákos 4 héttel az idei verseny előtt, az országos bajnokság döntőjén súlyos bicepszsérülést szenvedett, így Magyarországot a 2014-es magyar bajnok, a martfűi Hajnal Tamás és a második helyezett, a mezőszilasi Sebestyén János fogja képviselni a budapesti Giants Live viadalon.
A verseny 2014. június 20. (péntek) 18.00 órakor kezdődik az óbudai Dallas benzinkút és étteremnél, ahol 10 ország erősemberei mérik össze erejüket kamionhúzásban. A sportrajongók június 21. (szombat) 14.00 órától a budapesti Ramada Resort – Aquaworld helyszínén tekinthetik meg a folytatást, ahol öt versenyszámos (rönknyomás, kőgolyó emelés, autófelhúzás, izlandi kereszt cipelés és Conan kör) szupershowban ismét tekintélyes erők csapnak össze. A három kontinenst reprezentáló 12 fős mezőnyben 4 olyan izomkolosszus áll rajthoz, akik már megjárták ebben a sportágban a csúcsok csúcsát, a World Strongest Man versenyét is.
További információk az esemény hivatalos facebook oldalán találhatóak.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07