A biatlon világkupa-sorozat csak november utolsó hetében kezdődik Östersundban, de a norvég csapatnak, köztük Tarjei Boe-nak mégis fontos hazai válogató versenye lesz a hétvégén Sjusjoenben.
A Norvég Biatlon Szövetség a héten nyilvánosságra hozta annak a hat versenyzőnek (3 férfi és 3 nő) a nevét, akik ott lesznek a svédországi nyitányon, illetve a hochfilzeni valamint a pokljukai futamokon; Bjorndalen, Svendsen, Johannes Boe, Ekhoff, Horn és Solemdal biztosan rajthoz állhatnak. Meglepetésre egyelőre kimaradt a keretből a 2010-ben összetett Világkupa győztes Tarjei Boe. A döntés hátterében valószínű Ole-Einar Bjorndalen áll, aki annak fejében vállalta a szezonban az indulást, ha biztosan a norvég csapat tagja lesz és indulhat a 2015. évben Kontiolahtiban megrendezésre kerülő világbajnokságon. Boe számára így maradt a további bizonyítás lehetősége a válogatón.
A norvégok végleges keretét november 18-án jelentik be a Sjusjoenben sorra kerülő tesztverseny eredményétől függően. Boe helyzetét az sem könnyíti, hogy megfázással bajlódik és nem biztos, hogy el tud indulni a viadalon.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
„Arra koncentrálok, hogy egészséges legyek és teljesen felkészült a szezon kezdetéig. Figyelnem kell a testemre, hogyan reagál a kemény munkára, mielőtt eldöntöm részt veszek-e a hétvégi versenyen.  Remélem, el tudok indulni.”
– nyilatkozta az idősebb Boe testvér.
A november 15-16-ai sjusjoeni hétvége nem csak a norvégoknak, hanem a franciáknak, az olaszoknak és a németeknek is fontos felkészülési verseny. Az előzetes hírek szerint a sprint és a tömegrajtos futamokon Martin Fourcade, Lukas Hofer és Dominik Windisch is elindul. Az idei szezonban ez lesz az első alkalom, hogy a legjobb biatlonosok az edzések mellett éles helyzetben fegyvert ragadnak.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07