A két sportág nemzetközi respektje és volumene közötti különbség remekül kijött a New York maratonin. Amíg a teniszező Caroline Wozniacki futása kis túlzással a csapból is folyt az elmúlt hétvégén, sajnos kevés figyelmet kapott az északi összetettes amerikai Bill Demong hasonló teljesítménye. Pedig Demong nem akárki, sportága egyetlen amerikai olimpiai bajnoka, ráadásul nem is akármilyen eredményt ért el a világ egyik legrangosabb maratoni futóversenyén. Az ötvenezer indulóból ugyanis ő lett az 51. helyezett (nem tévedés a pozíció, valóban itt ért célba), amely egészen kivételes futást jelent - a nehéz, szeles körülmények ellenére is.
Már Wozniacki esetében is elcsodálkoztunk a remek maratoni bemutatkozáson, a 3:26,33-as időeredmény kalaplengetést érdemlő. De akkor mit mondjunk Billy Demongra? A 34 éves versenyző ugyanis egészen döbbenetes idővel, 2:33,05-el végzett az 51. helyen (15. legjobb amerikai futóként), alig 22:06-al elmaradva a végső győztes kenyai Wilson Kipsangtól.Mindezt úgy, hogy élete első maratoniját futotta - legalábbis aszfalton, mert korábban síléceken részt vett már a legendás oslói 50 km-es sífutó versenyen is. "Nehéz volt a pálya, mert sok emelkedő volt benne, ráadásul nagy szél fújt, ami nekem az északi összetett versenyek után nem jelentett nagy újdonságot" - nyilatkozta a verseny után Demong, aki eredetileg az október 12-ei chicagói maratonin akart futni, de az edzőtáborok miatt változtatnia kellett végül a tervezett programon.
Éppen a napokban került fel egy interjú az internetre az északi összetett szakágat igazgató Lasse Ottesennel, aki elmondta, hogy az előttünk álló szezonban az a céljuk, hogy az utóbbi években folyamatosan változó szabályokat stabilizálják és emellett megpróbálják jobban - csúnya szóval élve - "marketingelni" a sztárjaikat. Billy Demong esetében azt hiszem lenne mire építeni, mert abban szinte biztosak lehetünk, hogy ez a valaha volt legjobb maratoni bemutatkozó futás egy északi összetettes versenyzőtől, sőt talán megkockáztatom, hogy valamennyi sportág (nyilván az atlétikát leszámítva) olimpiai bajnokait figyelembe véve ez lehetett a legjobb első futás 42.195 méteren.
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
A szocsi olimpia után Demong sokáig gondolkozott a pályafutása folytatásán, végül az Egyesült Államokban  pénzügyi nehézségekkel küzdő sportágát segítendő a folytatás mellett döntött és (elsősorban a váltóban) a 2015-ös faluni világbajnokságra készül. Fizikai állapota nem ideális, saját bevallása szerint a felmérőkön egy perccel rosszabb időket teljesített idén nyáron, mint a korábbi években, ami nem túl jó előjel neki a november 29-én a finnországi Kuusamóban kezdődő Világkupa szezon előtt. A hírek szerint Demong ezeken a versenyeken nem is indul még, csak januárra tervezi a Vk-rajtot. Olimpiai bajnokként, 2:33-as maratonistaként azért így sem lehet elégedetlen sportolói karrierjével. Sőt. A faluni remeklés és egy esetleges vb-érem pedig már csak hab lenne a tortán
A 2014-es New York maratoni végeredményét az externalalábbi linkenhttp://www.tcsnycmarathon.org/about-the-race/results/overall-menNone nézhetitek meg.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07