A kétnapos tesztverseny után a short track olimpiai keret edzői kijelölték a január 22. és 24. közötti gdanski Európa-bajnokságra utazó csapatot.

Majdnem egy év telt el azóta, hogy rövidpályás gyorskorcsolyázóink téthelyzetben léptek jégre – a koronavírus-járvány mindenki életét átírta, a short trackesek is megváltozott helyzetben készülhettek. Sokáig annak tudatában, hogy nem tudtak semmit, merthogy a versenyeket a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) egyre-másra törölte.
A január 22. és 24. közötti gdanski kontinensviadal viszont „megmenekült”, a magyar válogatott vasárnap utazik el Lengyelországba, ahol úgynevezett buborékban rendezik meg majd az Eb-t.
Sportok
Madarász bronzérmes gyaloglásban - A Multisport Eb élőben az eurosport.hu-n
17 ÓRÁJA
A magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint a szakvezetés szerdán és csütörtökön tartott tesztversenyt a Gyakorló Jégcsarnokban, majd ezt követően állította össze a lengyelországi kontinensviadalon szereplő tízfős csapatot.
"A férfiaknál voltak védett helyek, részint a korábbi eredmények, részint az elmúlt hónapokban mutatott forma miatt, mégis náluk hozott izgalmakat a kétnapos teszt. Gdanskba végül
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex
utazhat"
- mondta Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere.
A Liu fivérekhez hasonlóan a váltóval olimpiai bajnok Burján Csabának ez lesz a visszatérése, miután lejárt az egyéves eltiltása, melyet azért kapott, mert 2019 decemberének elején Kínát sértő mondatot tett közzé Instagram-oldalán a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve.
A hölgyeknél az izgalmat egy, a tesztversenyek előtt kiderült pozitív koronavírusteszt okozta: a fertőzést eddig szerencsésen elkerülő Jászapáti Petra tesztje lett pozitív, így világkupa-győztesünk sajnos csak otthonából követheti végig a kontinensviadalt.
A nőknél éppen a legjobb versenyző dőlt ki, az Eb-re így Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara és a felnőttek között újonc Somodi Maja utazhat.
A versenyzőkre és a stábtagokra pénteken még vár egy koronavírusteszt, hiszen a szabályok értelmében csak annak birtokában utazhatnak Gdanskba. A csapat vasárnap száll repülőre. A lengyel városban elzárt körülmények között, úgynevezett buborékban jövő péntektől vasárnapig rendezik meg a kontinensvadalt, amelyen Liu Shaolin Sándor 500 és 1000, míg öccse, Liu Shaoang 1500 méteren, valamint összetettben lesz címvédő.
via HUNSKATE Média
Sportok
A nap legfontosabb hírei az úszó Európa-bajnokságról és multisport Eb-ről egy helyen
TEGNAP - 17:57
Sportok
Milák Kristóf Eb-győztes 100 pillangón - Az úszó Eb és multisport Eb élőben az Eurosport.hu-n
14/08/2022 - 08:39