21:59 - Molnár Botond junior Európa-bajnok tornában
Molnár Botond aranyérmet nyert a junior tornászok között a müncheni multisport Európa-bajnokságon.
A magyar szövetség közleménye szerint Molnár a magyar tornasport első férfi junior összetett kontinensbajnoki címét szerezte. Emellett három szerenkénti fináléba (talaj, gyűrű, ugrás) is bejutott, míg Závory Szilárd két döntőben lesz érdekel (gyűrű, nyújtó).
Sportok
Ronaldinho keményen dolgozik, hogy a teqball már 2028-ban olimpiai sportág legyen
TEGNAP - 17:57
A Molnár, Závory, Mentovai István, Juhász Balázs, Zámbori Zala alkotta csapat hatodik helyen végzett.
MTI

21:02 - Huller az elődöntőben búcsúzott 800 méteren
Huller Dániel elődöntős futamában nyolcadik lett, így nem jutott fináléba 800 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai kontinensviadalon.
Sokáig jól tartotta magát, a második kör első felében a harmadik-negyedik helyre jött fel, de a hajrában diktált tempót már nem bírta, ezzel az utolsó pozícióba csúszott vissza. 1:48.03 perces ideje jobb volt, mint az első elődöntőben győztes svéd Andreas Krameré, a döntőbe viszont a két futam első három-három helyezettje jutott, illetve idő alapján további két futó. Utóbbi kettő a magyar atléta futamában negyedik brit Ben Pattison és az ötödik belga Eliott Crestan volt.
Huller Dániel 110 m gáton kezdte pályafutását, majd 2018-ban 400 m gáton szerzett aranyérmet a győri U18-as Eb-n. Idén viszont azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a kétkörös távon júliusban 1:45.53 perces U23-as országos csúcsot futott. A 21 éves dunakeszi atléta a csütörtöki előfutamos szakaszból idővel (1:47.19) jutott tovább az elődöntőbe.
MTI

17:48 - Rendessy döntős, magyar arany a paraversenyben kajak-kenuban
Rendessy Eszter bejutott a döntőbe K-1 500 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon, a paraverseny pénteki döntős programjában pedig született egy magyar aranyérem Juhász Tamás révén.
Az UTE 19 éves kajakosa korábban aranyérmet szerzett Kőhalmi Emesével 1000 méteren, majd késő délután még vízre szállt az olimpiai szám középfutamában, amelyből három versenyző jutott a legjobb kilenc közé. A versenyt Rendessy nyerte, így magabiztosan lépett tovább a fináléba.
A para szakág pénteki döntőiben a VL2-es kategóriában a férfiaknál Juhász Tamás szerezte meg az aranyérmet, Suba Róbert negyedik lett, míg a nőknél VL3-ban MolnárnéTóth Julianna hetedikként zárt, ugyancsak 200 méteren.
"Őszintén szólva nem számítottam erre a győzelemre. Arra gondoltam, hogy valahol az érem közelében lehetek, de nagyon jól összejött minden annak ellenére, hogy nem a saját hajómmal mentem és meg is vagyok egy kicsit fázva. Amúgy pedig nagyon tetszik a víz, nagyon könnyű, jó benne evezni" - nyilatkozott az MTI-nek a 46 éves újdonsült Európa-bajnok.
MTI

17:20 - Összefoglaló a kajak-kenu eredményekről
A magyar versenyzők négy érmet, köztük egy aranyat szereztek a pénteki döntőkben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon.
Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter nagyszerűen lapátolva megnyerte a kajak kettesek 1000 méteres versenyét, míg K-1 500 méteren Varga Ádám hatalmas küzdelemben másodikként ért célba. Az 1000 méteres férfi kajaknégyes bronzérmes lett, akárcsak az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenukettes ugyanezen a távon.
Az első számban, férfi K-4 1000 méteren Magyarország tavaly ezüstérmet szerzett az Eb-n a most egyformán eltiltott fehéroroszok és oroszok közé beékelődve, de ezúttal egy teljesen más összeállítású csapat szállt vízre. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Mizsér Attila fia, Márk által sztrókolt Mizsér, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás egység a nyolchajós mezőnyben a németekkel és a spanyolokkal vívott nagy harcot, és végül harmadikként ért be, így magyar éremmel kezdődött a döntős program.
A női kajak ketteseknél egy nagyon fiatal páros, a 20 éves Kőhalmi és a 19 éves Rendessy képviselte a magyar színeket, az egység remek előfutam-győzelemmel biztosította a helyét a legjobb kilenc között. A fináléban is nagyon bátran versenyzett a páros, hamar az élre állt és végig tartva az előnyét aranyéremnek örülhetett.
A tavalyi tokiói olimpián még szerepelt a műsorban a férfi kenu kettesek 1000 méteres száma, amely azonban azóta kikerült a programból, és ez meg is látszik az indulók számán, a mostani Eb-re már csak éppen egydöntőnyi hajó nevezett. Köztük az Adolf, Fejes páros, amely különlegesnek számít, mivel mindkét 22 éves kenus a jobb oldalon evez, ez nem megszokott a nemzetközi mezőnyben. A duó sokáig a középmezőnyben haladt, aztán a táv második felében feljött harmadiknak, végül ebben a pozícióban ért be a németek és az olaszok mögött.
Az FTC 28 éves kenusa, Balla Virág tavaly második lett az Eb-n 500 méter egyesben, és miután két hete, a vb-n csak a címvédő és világbajnok ukrán Ludmila Luzan tudta megelőzni az európaiak közül, most is esélyes volt a dobogóra. A táv nagy részében harmadikként is lapátolt, de végül horvát riválisa lehajrázta, így ismét meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A számot a spanyol Maria Corbera nyerte.
A tokiói olimpián 1000 méteren Kopasz Bálint mögött ezüstérmes Varga Ádám ezúttal K-1 500 méteren indult, és a csütörtöki előfutamban egy több mint magabiztos győzelemmel tette le a névjegyét. A döntőben a portugálok klasszisa, a vb-bronzérmes portugál Fernando Pimenta, a tavalyi Eb-n harmadik cseh Jakub Zavrel és a német Jacob Schopf ígérkezett a legnagyobb riválisának, végül utóbbival vívott óriási csatát. A táv második felében hol az egyik, hol a másik vezetett, végül a hazai kajakos jött ki jobban a harcból. A 22 éves Varga ezüstérmet szerzett.
A többi döntőt szombaton és vasárnap rendezik.
Forrás: MTI

14:55 - 🛶 KAJAK-KENU: Varga Ádám ezüstérmes 500 méteren
A kajakos Varga Ádám ezüstérmet szerzett pénteken 500 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

14:55 - 🛶 KAJAK-KENU: Bronzérmes az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenukettes

14:36 - 🛶KAJAK-KENU: A Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter duó aranyérmet szerzett pénteken kajak kettes 1000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

14:28 - 🛶 KAJAK-KENU: A Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás összeállítású kajaknégyes bronzérmet szerzett pénteken 1000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

13:50 - 🏊‍ ÚSZÁS: Mégis megrendezik a csapatversenyt az nyíltvizi úszóknál
Mégis megtartják a csapatversenyt a nyíltvízi úszóknál a római Európa-bajnokságon.
A váltók küzdelmeit az időjárási viszonyok miatt csütörtökön törölték a programból, a szervezők azonban pénteken közölték, a csapatvezetőkkel és az európai szövetség technikai bizottságának illetékeseivel közösen úgy döntöttek, mégis megrendezik a számot.
Ez már a harmadik eset néhány napon belül, hogy változik a nyíltvízi úszók programja, amely eredetileg csütörtökön rajtolt volna, de szeles időjárás miatt az első, majd a második nap versenyeit is elhalasztották.
A legfrissebb forgatókönyv szerint szombaton az 5 és a 25 kilométeres futamokat bonyolítják le, majd a kontinensviadal vasárnapi zárónapján délelőtt a 10 kilométeres küzdelmeket, délután pedig a csapatversenyt rendezik meg.
A váltóban a magyarok éremesélyesek, ugyanis két hónappal ezelőtt a Lupa-tavi világbajnokságon ezüstérmet nyert az Olasz Anna, Rohács Réka, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású egység.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399253.jpg
A magyar szövetség beszámolója szerint egyébként ezeket az esélyeket növeli, hogy a magyarországi eseményen aranyérmes német váltó befejező embere, az 5 kilométeren is győztes olimpiai bajnok német Florian Wellbrock, valamint a franciák korábbi világbajnoka, Marc-Antoine Olivier sem indul. Előbbi nem tudott megfelelően regenerálódni koronavírusos megbetegedése után, így a medencében 1500 méter gyorson csak ötödik lett, míg utóbbi, ahogy a közlemény fogalmaz, a "háborgó tengert látva" nem látta értelmét a maradásnak.
(Forrás: MTI)

12:39 - 🛶 KAJAK-KENU: Döntős a női 500-as és a férfi 200-as kajakpáros
A Fojt Sára, Pupp Noémi kajakpáros bejutott a döntőbe az olimpiai számban, 500 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon.
A magyar duó a pénteki középfutamban remekül teljesített, az előfutammal ellentétben most bírta a hajrát is, s miután 400 méternél az élre állt, a célig még növelte is előnyét riválisaival szemben.
"Nagyon jó pályát jöttünk, megint jobb volt, mint az előző, a döntőre ez alapján még jobb lesz. Az indításaink sikerültek a megbeszéltek szerint, nem ült meg a hajó, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk." - mondta a Kovács Katalin Akadémia mindössze 18 éves kajakosa, Fojt Sára. Versenyzőtársa hozzátette: miután értékelték a csütörtöki előfutamot, változtattak néhány dolgon, például a lapáthosszokon, s ez úgy tűnik, működött. Az egység számára szombaton rendezik a döntőt.
https://i.eurosport.com/2022/08/19/3434974.jpg
A kajak kettesek 200 méteres versenyében még csak az előfutamot rendezték, az ebben a számban kétszeres világbajnok Balaska Márk ezúttal a tavaly, Tokióban egyesben negyedik Csizmadia Kolossal alkot egy párost. A duó bemutatkozása jól sikerült, a litvánok és a szerbek mögött harmadikként ért be, így legközelebb a szombati döntőben száll majd vízre.
A férfi kenu egyesek 500 méteres versenyében Kiss Balázs negyedik lett középfutamában, így zárásként a B döntőben állhat majd rajthoz.
később:
döntők:
férfi K-4 1000 m (Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás) 14.22
női K-2 1000 m (Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter) 14.31
férfi C-2 1000 m (Adolf Balázs, Fejes Dániel) 14.47
C-1 500 m (Balla Virág) 15.02
K-1 500 m (Varga Ádám) 15.16

középfutam:
K-1 500 m (Rendessy Eszter) 17.30
(Forrás: MTI)

12:31 - 🏓 ASZTALITENISZ: A magyar asztaliteniszezőknek számára véget ért az Eb
Majoros Bence után András Csaba is a második fordulóban, a 32 között búcsúzott egyesben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadalon, amelyen így nincs már magyar versenyben.
A világranglistán 198., 20 éves játékostól már az óriási bravúrnak számított, hogy a selejtezőben három győzelmet aratva feljutott a főtáblára, majd ott - 0-3-as hátrányból fordítva - megverte a 2016-os Eb-aranyérmes francia Emmanuel Lebessont. "Jutalmul" a németek sztárja, a Münchenben harmadik kiemelt Dimitrij Ovtcharov (9.) várt rá, akiről előzetesen azt mondta, az egyik kedvenc játékosa.
A fiatal magyarnak aztán a mérkőzésen nem sok sikerélmény jutott, a kilencszeres Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, 33 éves hazai asztaliteniszező végig kézben tartotta a találkozót, amelyet 34 perc alatt nyert meg négy szettben. A magyarok legjobb eredménye az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros negyeddöntője volt a bajor fővárosban.
Eredmények:
férfi egyes 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Dimitrij Ovtcharov (német)-András Csaba 4-0 (5, 7, 8, 8)
korábban: Anton Källberg (svéd)-Majoros Bence 4-1 (8, 8, 13, -7, 9)
(Forrás: MTI)

12:03 - ATLÉTIKA: Mindhárom magyar váltó búcsúzott
Mindhárom magyar váltó kiesett a selejtezőben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n pénteken. A magasugró Szabó Barbara szintén búcsúzott.
Elsőként a 4x100-as női váltó állt rajthoz az Olimpiai Stadionban Kocsis Anna Luca, Csóti Jusztina, Takács Boglárka és Tóth Anna összeállításban. A kereken 20 éves átlagéletkorú kvartett 44.19 másodperccel, idei legjobb eredményével futamában hatodik lett, összesítésben a 11. helyen végzett.
A férfi 4x400-as váltóban Ajide Dániel, Máté Tamás, Wahl Zoltán és Molnár Attila kapott helyet. A csapat futamában szintén hatodik lett 3:04.71 perccel, az Eb-t pedig a 13. helyen zárta.
A női 4x400-as négyes Nádházy Evelin, Bartha-Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka felállásban hetedikként ért célba 3:29.39 perccel, idei legjobb idejével, és összesítésben a 10. lett.
A magasugró Szabó Barbara 1,78 méteren kezdett a selejtezőben, ezt elsőre vitte, az 1,83-as magasságon viszont már nem jutott túl.
Az esti programban egy magyar atléta lesz érdekelt, Huller Dániel a 800 m elődöntőjében.
(Forrás: MTI)

11:50 - MŰUGRÁS: Mosena Estilla éppen lemaradt a döntőről 3 méteren
Mosena Estilla a döntőről éppen lemaradva a 13. helyen végzett a női műugrók 3 méteres selejtezőjében a római Európa-bajnokság pénteki napján.
A 23 fős mezőnyben Mosena - akinek édesapja olasz, édesanyja magyar, Nagy Ibolya az 1992-es barcelonai olimpián toronyugróként vett részt - a 14. helyen mutathatta be ugrásait, amelyre összesen 232,75 pontot kapott, az előtte még éppen a fináléban kerülő norvég riválisa 235,10 ponttal zárt.
"Nagyon közel voltam a döntőhöz, közelebb mint a világbajnokságon az elődöntőhöz. Mindenki, így én is rontottam ma, ezért is voltam ilyen közel. Ez egy játék, amiben az nyer, aki kevesebbet hibázik, sajnos ma nem sikerült. Hiányzott egy kis bátorság, határozottság, főleg az első ugrásomban, amit sokkal jobban is meg tudtam volna csinálni" - nyilatkozta az MTI-nek a 25 esztendős Mosena.
A folytatással kapcsolatban Mosena - aki 1 méteren 23., szinkronműugrásban a 17 éves Kovács Eszterrel nyolcadik volt az olasz fővárosban - megjegyezte, nagy motivációt jelent számára, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon - ahol 21. lett ebben a számban -, és most is közel volt a továbbjutáshoz.
(Forrás: MTI)

11:39 - 🚴 KERÁKPÁR: Pozitív doppingtesztje miatt nem indulhat az olimpiai ezüstérmes hegyikerékpáros
Mathias Flückiger, a svájciak olimpiai ezüstérmes hegyikerékpárosa pozitív doppingtesztje miatt nem indulhat a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kontinensviadalon.
A 33 éves sportoló június elején, az országos bajnokságon szolgáltatott doppingmintájában találtak tiltólistán lévő szert, annak pozitív eredményét azonban csak most hozták nyilvánosságra.
A svájci szövetség ügyvezetője, Thomas Peter azt mondta, egyelőre szóhoz sem jut a hír hallatán. Tavaly, a tokiói olimpián második helyezett, a szakági világbajnokságon háromszoros ezüstérmes és szintén háromszoros országos bajnok Flückiger versenyzési engedélyét ideiglenesen, a B teszt eredményéig felfüggesztették.
(Forrás: MTI)

11:10 - 🛶 KAJAK-KENU: Két döntős, két középfutamos 200 méter egyesben
A 200 méter egyesben érdekelt magyar versenyzők közül kettő előfutamából egyből a döntőbe került, kettő pedig középfutamra kényszerül a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon.
A kenusoknál Takács Kincső és Korisánszky Dávid is negyedik lett pénteki első pályáján, így mindkettőjükre vár még egy középfutam. Az olimpiai számban versenyző Takács, akinek két hete nem sikerült döntőbe jutnia a világbajnokságon, elmondta, hogy most egyértelműen a finálé a célja, de elsősorban szeretne visszatalálni önmagához és visszaszerezni az önbizalmát.
A kajakosoknál a friss vb-bronzérmes Lucz Anna a négyessel aratott győzelem után ezúttal is futamgyőzelemre tört, sokáig vezetett is, de aztán a hajrában a lengyelek klasszisa, Marta Walczykiewicz megelőzte. Ezzel együtt készülhet a döntőre, mert az első három hely továbbjutást ért.
A férfiak hasonló számában is második lett a magyar induló, a párosban világ- és Európa-bajnok Birkás Balázsnál csak a georgiai Badri Kavelasvili volt gyorsabb, így a szegedi kajakos is döntős.
később:
C-1 500 m, középfutam (Kiss Balázs) 11.25
K-2 500 m, középfutam (Fojt Sára, Pupp Noémi) 11.35
K-2 200 m, előfutam (Balaska Márk, Csizmadia Kolos) 12.25
K-1 500 m, középfutam (Rendessy Eszter) 17.30
döntők:
férfi K-4 1000 m (Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás) 14.22
női K-2 1000 m (Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter) 14.31
férfi C-2 1000 m (Adolf Balázs, Fejes Dániel) 14.47
C-1 500 m (Balla Virág) 15.02
K-1 500 m (Varga Ádám) 15.16
(Forrás: MTI)

10:53 - 🏓 ASZTALITENISZ: Az asztaliteniszező Majorosnak ezúttal nem sikerült a bravúr
Majoros Bence a második fordulóban, a 32 között búcsúzott egyesben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadalon.
A világranglistán 100., 24 éves Majoros júliusban, a budapesti WTT-versenyen bravúrral megverte a nemzetközi szövetség rangsorában jelenleg 18. svéd játékost, Anton Källberget, most azonban nem tudott mit kezdeni vele. Hetedik kiemelt ellenfele a játszmák végén rendre jobb volt, s ugyan Majoros 0-3 után még szépített, végül magabiztosan, öt szettben nyert.
Magyar részről így már csak András Csaba van versenyben az Eb-n.
Eredmény:
férfi egyes 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Anton Källberg (svéd)-Majoros Bence 4-1 (8, 8, 13, -7, 9)
később:
András Csaba-Dimitrij Ovtcharov (német) 11.40
férfi egyes, nyolcaddöntő 15.55
(Forrás: MTI)

10:27 - 🏊‍ ÚSZÁS: Rasovszky szerint az alkalmazkodás is része a nyíltvízi úszásnak
Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf szerint a nyíltvízi úszás az alkalmazkodásról szól, különösképpen igaz ez most, a római Európa-bajnokságon, ahol csütörtökön egymást követő második nap alakították át a szakág programját, és törölték a csapatversenyt.
"Pályafutásom során ilyet még nem tapasztaltam, volt már olyan, hogy belengették egy-egy verseny előtt, hogy ha olyan lesz az idő, akkor akár a futam közben is félbeszakítják a versenyt, de ilyennel most találkoztam először. Én mondjuk már mentem volna tegnap is, ma is, mi versenyzők persze sokkal kevésbé látjuk objektívan a dolgokat. Ezt eldöntötték a fejünk fölött, de a szervezők azért is felelnek, hogy a legbiztonságosabb keretek között lehessen megtartani a versenyt. A nyíltvízi úszás amúgy is az alkalmazkodásról szól, ez így most még inkább igaz" - nyilatkozta Ostiában, a csapat edzésén az MTI-nek a sportág első magyar világbajnoka, aki 2019-ben Kvangdzsuban diadalmaskodott 5 kilométeren. Mint megjegyezte, élete legnehezebb versenye éppen a Koreai Köztársaságban volt, a 25 kilométeres viadalt óriási esőben rendezték, de mivel ott egy "védett" öbölben alakították ki a pályát, és nem is volt akkora szél, ez nem veszélyeztette a lebonyolítást - igaz, ő feladta azt a versenyt, mert rosszul lett.

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban 2022. június 11-én. MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI

A kétszeres Európa-bajnok Rasovszky, aki 2018-ban Glasgow-ban 5 és 25 kilométeren diadalmaskodott, az olimpiai számban, 10 kilométeren pedig ezüstérmes volt, alig két hónapja a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon a csapattal második helyen végzett, egyéniben azonban a 10 kilométeres küzdelmeket feladta, mivel betegséggel küzdött. "Jól vagyok, bár nem volt sétagalopp a felkészülés, három héttel ezelőtt ugyanis megint sikerült összeszedni egy kisebb betegséget, ami hasmenésessel és hányással járt, ezáltal három nap alatt négy kilót fogytam. Ennek ellenére múlt héten úgy érkeztem ide, hogy jó formában éreztem magam, éles vagyok, szóval jöhetnének már a versenyek" - fogalmazott Rasovszky.
A veszprémiek 25 esztendős kiválósága elmondta, természetesen szomorúak, hogy a váltó nem ugorhat vízbe: "Nyílván nagyon szerettünk volna versenyezni, de logikus dolog, hogy a csapatversenyt vették ki, hiszen sokan például csak azért utaztak ide ki, hogy az egyéni számokban induljanak. Velük szemben egyszerűen nem lett volna fair, ha valamelyik másik küzdelmet veszik ki a programból."
A legfrissebb forgatókönyv alapján szombaton az 5 és 25 kilométeres versenyeket, vasárnap pedig a 10 kilométeres küzdelmeket bonyolítják le.
(Forrás: MTI)

Íme a magyarok pénteki programja a müncheni multisport Európa-bajnokságon és a további döntők:


augusztus 19., péntek:
ASZTALITENISZ
férfi egyes 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Majoros Bence-Anton Källberg (svéd) 10.00
András Csaba-Dimitrij Ovtcharov (német) 11.40
férfi egyes, nyolcaddöntő 15.55
ATLÉTIKA
délelőtti program:
női magasugrás, selejtező (Szabó Barbara) 10.05
férfi 4x400 m, előfutam (Magyarország) 11.21
női 4x400 m, előfutam (Magyarország) 11.40
délutáni program:
férfi diszkoszvetés, DÖNTŐ 20.20
férfi 800 m elődöntő (Huller Dániel) 20.27
női 1500 m, DÖNTŐ 20.45
női hármasugrás, DÖNTŐ 20.55
férfi 3000 m akadály, DÖNTŐ 21.00
férfi 200 m, DÖNTŐ 21.20
női 400 m gát, DÖNTŐ 21.45
férfi 400 m gát, DÖNTŐ 22.00
női 200 m, DÖNTŐ 22.22
KAJAK-KENU
K-4 500 m, előfutam (Kuli István, Csizmadia Kolos, Balogh Gergely, Nádas Bence) 9.00
K-4 500 m, előfutam (Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dóra) 9.10
C-1 1000 m, középfutam (Adolf Balázs) 9.44
C-1 200 m, előfutam (Takács Kincső) 10.20
C-1 200 m, előfutam (Korisánszky Dávid) 10.30
K-1 200 m, előfutam (Lucz Anna) 10.40
K-1 200 m, előfutam (Birkás Balázs) 10.50
C-1 500 m, középfutam (Kiss Balázs) 11.25
K-2 500 m, középfutam (Fojt Sára, Pupp Noémi) 11.35
K-2 200 m, előfutam (Balaska Márk, Csizmadia Kolos) 12.25
K-1 500 m, középfutam (Rendessy Eszter) 17.30
DÖNTŐK:
férfi K-4 1000 m (Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás) 14.22
női K-2 1000 m (Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter) 14.31
férfi C-2 1000 m (Adolf Balázs, Fejes Dániel) 14.47
C-1 500 m (Balla Virág) 15.02
K-1 500 m (Varga Ádám) 15.16
KERÉKPÁR
hegyikerékpár:
férfi verseny, DÖNTŐ 17.00

Halász Bence 80,92 méteres új egyéni csúccsal ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a multisport Eb keretében zajló atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön. A szombathelyi versenyző a magyar atlétikacsapat második érmét szerezte Münchenben, csak az olimpiai bajnok Nowicki tudta ledobni.

Halász Bence ezüstérmes az Eb-n - videó!

Sportok
Potyognak a magyar érmek a kajak-kenu pályán - Kövesd nálunk az Eb-ket!
21/08/2022 - 09:19
Sportok
Kopasz Bálint arany-, a női kenupáros és Adolf Balázs ezüstérmes - Kövesd velünk az Eb-ket!
20/08/2022 - 16:54