Az olimpia- és világbajnok alpesi síző az ausztriai edzőtáborban, focizás közben szakította el az Achilles-ínét.  
A 31 éves norvég sízőt az innsbrucki kórházba szállították, ahol már meg is operálták. Átlagos esetben az Achilles-szel operált lábat hat hétig gipszben kell pihentetni, csak ezután kerülhet sor a lassú rehabilitációra. A 2010-es Super-G olimpiai bajnok biztosan kihagyja a szezon csúcspontjának számító Vail/Beaver Creek-i világbajnokságot. Egyelőre az is kizártnak tűnik, hogy az ötszörös világbajnok és kétszeres összetett Világkupa-győztes ezen a télen vissza tud térni a pályára.
Svindal Facebook oldalán az alábbiakat nyilatkozta néhány perccel ezelőtt:
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
„A rossz dolgok megesnek néha, most is ez történt. A csapattal futni voltunk Söldenben, majd egy kis focizással vezettük le az edzést. Passzolgattunk, és a labda nem pattanhatott le a földre. Egyszer csak éreztem, hogy valami elpattan a lábamban. Azonnal tudtam, hogy baj van. Az Achillesem az.
Azonnal az innsbrucki kórházba siettünk, ahol gyors és szakszerű ápolásban részesítettek. Megállapították, hogy elszakadt az Achillesem. Öt perc megbeszélés után már vittek is a műtőbe. Ez egy komoly sérülés és az időzítés is nagyon rossz, rögtön a szezon elején. De megtörtént, most már semmit sem tehetek. Csak előre nézhetek. Senki sem tudja 100%-ig pontosan megmondani, mikorra jövök helyre, de készen állok az előttem álló hetekre. Egy ideig még Ausztriában maradok, mielőtt visszautaznék Norvégiába, hogy megbeszéljük a rehabilitációmat az oslói Olimpiai Központ csapatával."
A nyilatkozatot szó szerint így zárta: "Shit happens.”
Maximálisan egyetértünk vele és gyors felépülést kívánunk.

Fotó: Eurosport

Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07