Vasárnap befejeződött a 23. téli olimpia, amely magyar szempontból az eddigi legsikeresebb volt. A valamivel több mint két hetes eseményről az Eurosport vezető kommentátorával, Szabó Gáborral és az Index helyszínről tudósító újságírójával, Ághassi Attilával beszélgetett a Klubrádió e heti adásában Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel.

A legtöbben elsőre azt hihetnék, hogy egy újságíró, aki Phjongcshangból tudósított, valószínűleg minden magyar rajongónál többet látott az idei téli olimpiai játékok programjából, de a valóság épp ennek az ellentéte. Ághassi azt mondta, hogy aki kint lehet egy olimpián, az garantáltan nem látja az események nagy részét.
"Azokból a versenyekből is csak felületesen láttam valamit, de persze az, hogy láthattam a magyarok első aranyérmét, az mindenért kárpótolt."
- mondta az Index újságírója, aki szerint hátborzongató élményt nyújtott a férfi gyorskorcsolyázóink győzelme.
"Az a kép még mindig úgy előttem, van, ahogy a Liu Shaolin Sanyi megelőzi a kanadait, és ahogy a Knoch Viktor mondja a sebességkülönbségről, hogy úgy előzte meg, mintha szembe jött volna vele."
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Ághassi mesélt amúgy a helyszíni élményei alapján a szervezés és a lebonyolítás minőségéről, az észak-koreai "robotkórusról" és a koreai vendégszeretetről is.
Szabó Gábort kérdezték arról, hogy mi lehet a norvégok hihetetlen sikerességének a titka, hogy az oroszok eltiltása mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy Norvégia ilyen fölényesen vezette a phjongcshangi éremtáblázatot, és hogy mi értelme van alpesi síben a csapatversenynek.
Az orosz olimpikonok eltiltása kapcsán a rádióadásban résztvevők megegyeztek arról, hogy a kollektív büntetésre nehéz lenne azt mondani, hogy rendben van, de Szabó Gábor hangsúlyozta, hogy doppingolás és doppingolás között is óriási a különbség a tekintetben, hogy az mennyire pofátlan módon történik. Szerinte az oroszok államilag megszervezett dopping-gépezete túlment minden határon, ráadásul az idei téli olimpián úgy tűnt, a hihetetlenül súlyos büntetés sem tudta megtisztítani az orosz sportot.
Ezen kívül volt szó Lindsey Vonnról, Ester Ledeckáról és Marit Björgenről is. Hallgassátok meg a teljes adást, itt:
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07