A koronavírus-járvány alaposan megnehezíti a szurkolók dolgát, a zártkapuk és a gyülekezési korlátozások miatt a nézők csak otthonról, vagy csak kisebb létszámban követhetik élőben az eseményeket. Persze mindig akadnak kiskapuk. A lengyel salakmotor-rajongók elképesztő találékonysággal meg is oldották, hogy az előírásokat betartva, a helyszínről nézhessék végig kedvenc csapatuk bajnoki találkozóját.


Magyarországon a salakmotor nem tartozik a legismertebb sportágak közé, Lengyelországban azonban igazi nemzeti sportnak számít. Talán csak a foci, a röplabda és a síugrás örvend hasonló népszerűségnek. Nem csoda, hogy a lengyel szurkolók nehezen viselték, hogy a járvány miatt nem követhették élőben a versenyeket. A Motor Lublin szimpatizánsai azonban bebizonyították, hogy a leleményesség nem ismer határokat, a lelkes rajongók tényleg bármire képesek kedvenc csapatukért. A lubliniak egy rendkívül kreatív módszernek köszönhetően elérték, hogy a korlátozások ellenére, úgy szurkolhassanak élőben csapatuknak, hogy közben a biztonsági előírásokat is betartják. 
Múlt pénteken a Motor Lublin salakmotor-csapata a GKM Grudziadz együttesével csapott össze, nézőket csak korlátozott számban engedtek be, de Lublinban senki sem akart lemaradni a találkozóról. A lelkes rajongók darukat béreltek, és a magasból nézték végig, hogy csapatuk magabiztos győzelmet arat a lengyel első osztályú salakmotor-bajnokságban. A 21 (!!!) daru gyakorlatilag egy komplett tribünt alkotott, a rajongók szerint azonban ez még csak a kezdet, a jövőben még ennél is tovább szeretnének ’fejlődni’, azt tervezik, hogy még több darut bérelnek ki. A csapat korábbi mérkőzésein is megjelentek már az emelőgépek, az első meccsen 3, a másodikon 9, legutóbb pedig már 21 daru jelent meg, egyelőre még a klub kötelékéhez tartozók sem tudják, hol a határ. Egy daru olyan 100 zloty-ba, forintra átváltva nagyjából 7800 forintba kerül, ami egyébként pont a VIP-jegy összegével egyezik meg. 
Sportok
Hurrá, költözünk!
29/03/2021 16:00
Lublinban a salakmotor őrület új szintre lépett azóta, hogy a csapat 2019-ben feljutott az első osztályba a világ legerősebb salakmotor-bajnokságában. A szurkolók tehát nem véletlenül folyamodtak ilyen szokatlan eszközhöz, hogy élőben tudják követni az eseményeket. Lelkesedésük nem ismer határokat, a jegyeket a járvány előtt is öt perc alatt elkapkodták, így, hogy most csak korlátozott számban engednek be nézőket, a kimaradt szurkolóknak ütős megoldáshoz kellett folyamodniuk.
Korábban egy lengyel futballszurkoló hasonlóképp fejezte ki szeretetét kedvenc klubja iránt. A Slask Wroclaw drukkere a Wisla Plock elleni júniusi bajnoki mérkőzést egyedüliként tekintette meg a helyszínről, ő is a darus módszert választotta. Meg is lett a jutalma, csapata 2:1-re győzött, a klub pedig közösségi média felületein be is számolt hűséges drukkeréről.
Śląsk Wrocław - miłość na całe życie 💚Ten kibic pojechał do Płocka i wynajął dźwig w okolicach stadionu, by obejrzeć mecz i kibicować WKS-owi w #WPŁŚLĄ 👏Pomóżcie nam znaleźć tego fanatyka! Odezwij się do nas, jeśli to czytasz! #ToJestTwójKlub 🇮🇹 pic.twitter.com/qIqjlFuXH2— Śląsk Wrocław (@SlaskWroclawPl)
Az emelőgépes megoldás egyébként nem Lengyelországból származik, korábban már Törökországban is hasonlóképp oldották meg a meccsnézést. A Denizlispor focicsapatának egyik fanatikus szurkolóját egy mérkőzésre kitiltották a stadionból, de semmiképp sem akart lemaradni a meccsről, ezért daruról szurkolt kedvenceinek.
Sportok
A válogatott hozta a kötelezőt San Marino ellen, Valter dobogón végzett a katalán körön
29/03/2021 03:11
Sportok
Kikapott a románoktól a magyar válogatott, Verstappen indulhat az élről Bahreinben
28/03/2021 03:07