A Budapesti Honvéd Sportegyesület lett a legeredményesebb a hazai sportegyesületek rangsorában 2021-ben.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) vasárnapi közleménye szerint a minden esztendőben elkészített, az adott évben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsorban a második helyezett a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a harmadik pedig az Újpesti Torna Egylet (UTE) lett.
A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett olimpián és paralimpián, illetve az Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon és világbajnokságokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján készíti el.
Sportok
Szurkolj Valter Atinak a Girón, újra száguldanak Micheliszék, visszatér Rafa Nadal
28/04/2022 15:40
A piros-fehér klub a tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékokon elért kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy 102,9 olimpiai ponttal az egyesületek versenyének győztese lett: Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címein és érmein túl Milák Kristóf és Lőrincz Tamás olimpián és Európa-bajnokságon szerzett aranyérmeinek, Kiss Péter Pál paralimpiai aranyérmének, Lőrincz Viktor és Siklósi Gergely ötkarikás ezüstérmeinek, valamint Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmének, valamint Marosi Ádám világbajnoki címének is köszönhetően - idézte fel a SOSZ.
https://i.eurosport.com/2021/07/28/3185789.jpg
A Ferencvárosi Torna Club 81,2 olimpiai ponttal lett a második. A zöld-fehér klub eredményei közül Kozák Danuta olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a Liu testvérek világbajnoki arany- és ezüstérmei voltak a legkimagaslóbbak 2021-ben.
Az UTE 68,7 olimpiai ponttal végzett a harmadik helyen: Tótka Sándor olimpiai aranyérme mellett Lucz Anna világbajnoki ezüstérmének, Kapás Boglárka, Lucz Dóra és Péni István Európa-bajnoki aranyérmeinek is köszönheti a rangsorban elért eredményét.
Sportok
Volt egyszer egy Jugoszlávia... de a (sport)világ úgy tűnik, nem tanult belőle
01/03/2022 16:26
Sportok
Peking 2022 - Javított a címvédő curling vegyespáros
03/02/2022 16:02